На територията на Естония действа секретна военна база, в която

...
На територията на Естония действа секретна военна база, в която
Коментари Харесай

Тайна база на американските специални сили е открита до границите на Русия ВИДЕО

На територията на Естония работи секретна военна база, в която американските специфични сили се образоват. Това бе обявено от журналистическото проверяващо предаване „ Очевидец “ по естонска телевизия, осведоми ERR.

Според информацията на публицистите, подготвителната база е издигната през 2014 година Една от батальонните групи на силите на НАТО е дислоцирана в град Тапа, само че за разполагането на американските специфични сили в страната не беше известно до момента.

Документи от Пентагона, в които била упомената сумата от 15 млн. $, отпусната за потребностите на "специфичен обект " в Естония, помогнали за откриването на тайната база.

Журналистите от предаването „ Очевидец “ били позволени да влязат в тайния обект, при изискване че местоположението му няма да бъде разкрито. Полковникът от армията на Съединени американски щати, старши офицер на европейските специфични сили Кевин Стрингер е декларирал, че американците в този момент организират тренировки в базата дружно с естонци. По време на възможни военни дейности заповедите за специфичните сили ще идват от Вашингтон.

„ Специалните сили на Съединени американски щати в Естония са подчинени на Европейското командване за специфични интервенции в Щутгарт. Тоест, те се подчиняват на командването на американските въоръжени сили посредством командването в Европа “, изяснява Стрингер.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР