На територията на БАЗА 3 на УМБАЛ Софиямед в ж.к.

...
На територията на БАЗА 3 на УМБАЛ Софиямед в ж.к.
Коментари Харесай

УМБАЛ „Софиямед“ разкри най-модерния център за лъчелечение и радиохирургия

На територията на БАЗА 3 на УМБАЛ „ Софиямед " в ж.к. Люлин 7 през вчерашния ден (понеделник) бе публично оголен най-високотехнологичният Център за лъчелечение и радиохирургия в страната. Той разполага с инсталация от най-високо софтуерно ниво на международни топ производители на здравна техника от най-голям клас, за приложение на актуалните способи за диагностика и следене на онкологични болести.

Събитието бе съпроводено от водосвет, отслужен от Белоградчишкия свещеник Поликарп, в наличието на мениджмънта на лечебното заведение, екипът на новия Център, болнични мениджъри, медици от столицата и страната, изтъкнати експерти от болничното заведение и нейни сътрудници.

В профилирания Център на „ Софиямед " действат последно потомство медицински линейни ускорители True beamTM STx с модул HyperArcTM, HalcyonTM и система за брахитерапия с висока мощ на дозата BravosTM HDR, на компанията пионер в региона на онкологията повече от 60г. VARIAN. Структурата разполага и със модерни системи за следене на лечебния развой в действително време - IDENTIFYTM осигуряваща оптимално точно осъществяване на лекуването в действително време. Всички апарати са създадени в края на 2022 и началото на 2023г. и обезпечават основни преимущества в лъчелечението на онкологичните и някои неонкологични болести. Центърът разполага и със профилиран компютърен томограф за обмисляне на лъчетерапевтични процедури и диагностика, и PET/CT скенер на международния колос в производството на здравна инсталация Siemens Healthineers.

Технологичният боеприпас за битката с рака в Центъра дава благоприятни условия в лечебното заведение българските пациенти да се лекуват по допустимо най-съвременния сега метод - посредством осъществяване на точно по-високи дози в туморните формирания, само че също по този начин щадящи здравите тъкани и органи.

„ От към 30 години в света се следи гражданска война в здравните технологии, изключително в региона на диагностиката и лекуването на онкологичните болести. До преди към десетина години българските експерти бяхме просто далечни наблюдаващи на тези събития, сега имаме опция да лекуваме българските пациенти с допустимо най-новата инсталация. Но въпреки всичко модерните машини не реализират съвременно лекуване сами по себе си. Необходима е и съвременна система в клиниката или отделението, всички нейни членове - лекари, физици, лаборанти и сестри да работят в синхрон, с цел да се получи качествено осъществяване на лъчелечението- това е първото нещо, което си слагаме за цел при старта на нашата работа в Центъра ", разяснява доктор Иван Георгиев, шеф на Центъра по лъчелечение и радиохирургия и едноименното поделение в болничното заведение.

По време на събитието шефът на болница „ Софиямед " доктор Йордан Пелев заяви, че това е една от най-големите вложения в профилиран център през последните години освен за гр.София, само че и за цяла България.

„ Инвестицията е голяма, само че това е пътят, с цел да може към този момент над 11г. да предлагаме на българските пациенти най-съвременните благоприятни условия за провеждането на тяхната диагностика и лекуване, в комбиниране с професионалната експертиза на едни от най-изтъкнатите експерти в страната ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР