На територията на България няма лабораторно потвърден случай на коронавирус

...
На територията на България няма лабораторно потвърден случай на коронавирус
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Коронавирусът удря дихателната система, започва с потичане на бистър секрет от носа

На територията на България няма лабораторно доказан случай на ковид COVID-19. В околните дни може би ще има, тъй като към този момент в много страни го има. Не е чак толкоз неприятно.

Това е една зараза, която съпътства грипния вирус. Болните от грип са милиони. Това сподели шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) проф. Тодор Кантарджиев в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3.

" В международен мащаб смъртните случаи от новия вирус са над 2900, множеството от които в Китай. За съпоставяне, от елементарен грип всяка година умират милиони хора ", добави той, написа Блиц.
 
У нас с огромен напън против грип се имунизираха едвам 4%, означи епидемиологът.
 
" Хора не боледуват от птичи грип. Опасно е, когато гени от птичи грип попаднат в грипен вирус в човек. 1/3 от случаите в страната бяха от свински грип. Необразованите хора го назовават " свински ". Това се прави целеустремено, с цел да го прави пандемичен. 2011 година не умряхме от него ", акцентира проф. Кантарджиев.
 
Той разяснява и нервността, обхванала хората в последните дни.
 
" Хората не имат вяра, четат единствено заглавията по уеб страниците и се поддават на операции. Парче плат от три пласта или елементарния шал прави същия резултат като защитната маска ", изясни проф. Кантарджиев. 

" Опасността да се заразиш навън са минимални, в случай че не си измежду навалица. Вирусът е в дихателната система. Той стартира с потичане от избистрен секрет от носа. На втория ден се усеща тежест в гърдите и усложнение при дишане ", сподели Кантарджиев.
 
Той разяснява и нервността, обхванала хората в последните дни.
 
" Хората не имат вяра, четат единствено заглавията по уеб страниците и се поддават на операции. Преболедувалите от ковид построяват имунитет, съобщи експертът. Това дава вяра, че скоро ще се създаде ваксина. ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР