На тази цена „Булгаргаз“ ще продава природен газ на крайните

...
На тази цена „Булгаргаз“ ще продава природен газ на крайните
Коментари Харесай

КЕВР утвърди цената на газа за август frognews.bg

На тази цена „ Булгаргаз “ ще продава природен газ на крайните доставчици на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

Комисията е определила цената след осъществен обстоен разбор на предоставените данни и документи във импортираното на 1 август ценово заявление на „ Булгаргаз “, оповестяват от енергийния регулатор.

Установено е, че публичният снабдител е формирал общото планирано количество за вътрешния пазар въз основа на четири източника. В ценовия микс е включено количество по контракта за доставка на природен газ в сходство със подписаното Четвърто съглашение с компания от Азербайджан за интервала от 1 юли до 30 септември 2022 година

Необходимите количества природен газ за август са обезпечени от „ Булгаргаз “ и със подписан контракт за доставка на полутечен природен газ /LNG/. Общественият снабдител е изискал предложения от търговци на природен газ от района и по аршин „ най-ниска доставна цена “ е сключил контракти с две компании, посочи Нова тв.

В заявката на „ Булгаргаз “ се съдържат цените на обособените снабдители и размера на техните количества в общия микс. С обезпечените количества природен газ се покриват уговорките на публичния снабдител към крайните доставчици и топлофикационните сдружения, както и количествата по двустранните контракти с индустриални клиенти, по отговорностите според Програмата за освобождение и по Плана за нагнетяване в ПГХ „ Чирен “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР