На тази комисия беше поканен главният прокурор Иван Гешев, за

...
На тази комисия беше поканен главният прокурор Иван Гешев, за
Коментари Харесай

Чобанов: Снимките са факт, а Борисов не отрича, че е сниман, как си нанка гол

" На тази комисия беше поканен основният прокурор Иван Гешев, с цел да дава отговор на въпроси на комисията, само че това, което видяхме, е, че нямаме основен прокурор, а имаме ученик на милиционерското учебно заведение, който си е повярвал, че е правист. За следващ път дълбаем дъното в това, което имаме като Прокуратура. Вместо да отговори на заложените му въпроси, той се впусна политически изказвания – по какъв начин да се пояснява Конституцията и така нататък Държа се като ръководител на държавна мафия – безочливо, с чувството за безотговорност и със съзнанието, че нищо и никой не може да го помръдне. ГЕРБ и Движение за права и свободи – партиите на корупцията – обикновено бранеха терена си – да няма обвинявания, да няма наказани за корупция. Всяко по-конкретно говорене за техните зулуми, а по-конкретно, че в спалнята на премиера Борисов е имало пачки и кюлчета, не ги устройва и по тази причина саботираха и внасяха звук. Просто викат " бууу " в микрофоните. Във втората част, когато изслушваха мен и сътрудника Иван Бакалов, те избягаха като пиленца след Иван Гешев ", това съобщи разслевдащият публицист от BIRD Атанас Чобанов във връзка чуването на основния прокурор Иван Гешев пред Антикорупционната комисия в Народно заседание.

" Получихме фотосите на 17 юни 2020 година С Иван Бакалов направихме разбор на метаданните на фотосите – дали има привнесено наличие, дали са хомогенни, дали са достоверни. Публикувахме го този разбор и в този момент още веднъж излиза на дневен ред, тъй като нашата Прокуратура споделила, че има петорна експертиза, която твърдяла, че имало операции в фотосите. Първо, това не е правилно. Няма петорна експертиза на прокуратурата, а има четирима специалисти, които споделят " Не можем да се произнесем, тъй като фотосите не са оригинал ", и един, който споделя, че " имал подозрения за някакви промени в резолюцията на кюлчетата и наличието на чекмеджето ". Но никой не е видял какъв е софтуера, с който е правена тази експертиза. Това са просто едни изводи, хвърлени ей по този начин от трибуната на Екологичен потенциал, с цел да основат усещания, че фотосите са подправени. ", съобщи той по отношение на случая с възможните фотоси на някогашния министър председател Борисов от резиденция " Бояна ".

" Но за какво не са анализирали и видеото, на което се виждат и пачките, и кюлчетата. Големият въпрос е кой ги е внесъл там. Дали са на Борисов, дали са на някой различен, както той твърди. Но и в двата случая прокуратурата не е стигнала до индивида, който е направил фотосите и който Борисов уточни като Мата Хари. Защо прокуратурата не е разпитала защитата му от НСО, които би трябвало да отидат на боен съд за това, което се е случило в спалнята му ", продължи проверяващият публицист.

" Имаме обстоятелства против неистина. Фактите ние ги изнесохме. Снимките са факт, Борисов не отхвърля, че е сниман, по какъв начин си " нанка гол ", че има Мата Хари, която е внасяла пачките и кюлчетата в продължение на 3-4 четири години, тъй като фотосите са от разнообразни интервали. Това са обстоятелствата. Другото е бученето в микрофона. Ако по този начин сложим нещата – дума против дума, то неприятните печелят ", безапелационен беше Атанас Чобанов.

" Ние предоставихме файловете и истинските имейли, които получихме на публицистичната си поща при започване на юли 2020 година. И от този момент нямаме никаква противоположна връзка от прокурор Боряна Бецова от СГП, която ни изиска тази информация. Тя е печално известна като замазваща и други такива гръмки кавги. И тук би трябвало да кажа, че по този начин наречените " разпределения на правилото на случайността " са много съмнителни, тъй като знаем коя е компанията, която обслужва софтуера за инцидентно систематизиране на прокурорите. Знаем и по какъв начин тя е обвързвана по абсурден метод със правосъдната власт. Затова ще пишем скоро. Но мога да кажа, че нищо инцидентно няма там и аз имам огромни подозрения по повод правилото на случайността при разпределението на наблюдаващите прокурори. Тя стигнала до извода, че не може да се обективизира съществуването на " правоъгълни жълти предмети " и не били открити такива, тя прекратила инспекцията ", продължи той.

" Другото смехотворно изказване е, че имейлите, които сме им изпратили, били еднократни и изчезнали към този момент и не можело да се откри от кое място са изпратени. Което не е правилно. Лесно е да се разбере IP адресът, от който са изпратени, просто е трябвало да попитат мобилния оператор, с цел да схванат от кого са изтекли фотосите. Можело е всичко това да бъде открито, само че към този момент надали може да се стигне до тази информация, тъй като минаха две години ", акцентира журналистът от BIRD.

" Прогнозата ми е мрачна. Така ще си остане. Надяваме се на натиска от Европa ", сподели в умозаключение Атанас Чобанов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР