На тази категория системи се падат над 50% от разходите

...
На тази категория системи се падат над 50% от разходите
Коментари Харесай

ERP решенията с най-голям дял в софтуера за промишлеността

На тази категория системи се падат над 50% от разноските в промишлеността

Дейността на актуалните предприятия се базира напълно на данните
(снимка: CC0 Public Domain)

Промишлените предприятия са изразходвали към 18 милиарда $ за програмен продукт през предходната година, съгласно отчет на ABI Research. Прогнозата сочи, че през 2024 година тези разноски ще набъбнат до над 27 милиарда $.

Говорейки за смисъла на данните за актуалните предприятия, Майкъл Ларнър, анализатор от ABI Research, отбелязва, че безусловно всичко се базира на тях – от доставката на първични материали и усъвършенстването на индустриалните линии до връзките с клиентите и крайните консуматори.
още по тематиката
В допълнение, технологиите за изкуствен интелект и машинно образование уголемяват аналитичните благоприятни условия на приложенията и оказват помощ да се възнамеряват бъдещи сюжети за предприятията.

Като съществени приложения за промишлени предприятия откривателите показват: ЕRP (планиране на ресурсите на предриятието), MES (автоматизирани системи за ръководство на производството), MOM (софтуер за ръководство на индустриални операции), PLM (управление на виталния цикъл на продуктите), Inventory Management (управление на складовите запаси), CRM (управление на взаимоотношенията с клиенти) и Demand Planning (планиране на търсенето).

Най-голям дял на разноските за индустриален програмен продукт – над 50% – се пада върху ERP системите, които разрешават на клиентите да следят интензивността на индустриалните линии, да правят оценка изпълнимостта на поръчките, а също по този начин да автоматизират доста помощни функционалности.

В същото време MES е най-бързо разрастващата се категория, позитивната динамичност на която се обезпечава от желанието на предприятията да усъвършенстват работата на настрана съоръжение и индустриалната линия като цяло. ABI има вяра, че разноските за този вид промишлен програмен продукт ще се усилват приблизително с 13,5% годишно и в края на прогнозния интервал ще доближат 2,3 милиарда $.

В листата с водещи разработчици на програмен продукт за промишлеността анализаторите показват ​не единствено колоси като Oracle, Salesforce и SAP, само че и компании с богат индустриален опит като ABB, GE и Honeywell. Списъкът включва също Dassault Systèmes и Siemens, както и започващите компании Katana и Archdesk, които си сътрудничат с по-малки производители.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР