На тази дата ще си припомним за един пожар, успял

...
На тази дата ще си припомним за един пожар, успял
Коментари Харесай

Истории зад дата: на 29 април пламва обществената библиотека в Лос Анджелис

На тази дата ще си напомним за един пожар, съумял за часове да унищожи десетилетия труд. Уви, окончателно.

През 1986 година пламва публичната библиотека в Лос Анджелис. Изгарят 400 хиляди книги, развалени са 700 хиляди. Пожарът продължава цели 7 часа, а температурата в постройката доближава 1000 градуса по Целзий.

Централната библиотека разполага с внушителна противопожарна система и въпреки всичко в потушаването на пламъците се включват повече от 350 души, 9 коли за спешна помощ, три хеликоптера и цялата служебна техника. 50 души получават пострадвания, за благополучие без съдбовен край.

Щетите се правят оценка на 22 милиона $. И до през днешния ден не е ясно каква е повода за огненото злополучие, само че молбите на живеещите в града на ангелите са да бъдат пощадени от огромните летни пожари, които през предходната година постановиха евакуацията на 100 хиляди души и заличаването на 8 млн. декара гори.

От Лос Анджелис се пренасяме в Лондон за едно много по-радостно събитие. Днес Розова женитба или другояче казано 10 години фамилен живот честват Херцозите на Кеймбридж - принц Уилям и Кейт Мидълтън.

В деня на техния церемониален обет, над 2 милиарда души гледат сватбата им по малкия екран, а хиляди се стичат в Лондон, с цел да станат очевидци на обилното празненство в Уестминстърското абатство. За британците денят е разгласен за народен празник и остава в историята като основна дата за кралското семейство.

Общите разноски за събитието са оценени на 34 милиона $. Само украсата от цветя коства 800 000 $. Двете сватбени торти костват 80 000 $, а сватбената рокля на Кейт коства 434 000 $.

И още малко впечатляващи цифри - сватбата е охранявана от 5 000 служители на реда, а на нея участват 50 държавни глави.

Преди 29 април от търсачката " Google " оповестиха, че думите " кралска женитба " се търсят по половин милион пъти дневно. Кейт и Уилям имат три деца и най-малко видимо, в последните 10 години живеят в цялостна естетика за разлика от своите бунтари родственици – Хари и Меган.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР