На тазгодишните матури нямаше спорни въпроси. Това каза министърът на

...
На тазгодишните матури нямаше спорни въпроси. Това каза министърът на
Коментари Харесай

Министър Красимир Вълчев: На тазгодишните матури нямаше спорни въпроси

На тазгодишните матури нямаше противоречиви въпроси. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред „ Дарик ”.

Той напомни, че в случаите преди, когато това се е случвало, МОН е реагирало в интерес на учениците и е признавало и различен отговор на неточно заложен въпрос или пък е давало точка за него на всички явили се зрелостници.

От 48 500 подадени заявки, на матурите са се явили 46 000 дванадесетокласници. По думите на Красимир Вълчев това не е в резултат на коронавирусната конюнктура, тъй като разлика от 2 000 сред броя на подалите заявки и явилите си е типично за всяка година.

Относно решението да се отворят заведенията, само че не и учебните заведения, просветителният министър означи, че образователните заведения са отчасти отворени от 14 май.

„ Консенсусът, че не би трябвало учениците да се връщат на учебно заведение, беше огромен – разяснява министър Вълчев. - Училищата са отворени след 14 май за действия за практики, за повишение на оценките, а от 1 юни и групово за действия за превъзмогване на просветителните компликации – за отучване, за действия по ползи. Не е вярна тезата, че учебните заведения са напълно затворени. Две трети от страните избраха подобен на нашия метод – да върнат учениците единствено за най-важните действия, 1/3 избраха да върнат учениците. Резултатите от един подобен метод се оказа, че са много противоречиви, тъй като оказват помощ на социализацията на децата, само че може би по-скоро утежниха процеса на образование, откакто той влезе сполучливо в коловоза на отдалечената образователна среда. Тези, които не са били ефикасни в електронна среда, в този момент се връщат за по този начин наречените действия по просветителни ползи “.

Висшите учебни заведения дадоха най-хубавата препоръка на значимостта на държавните зрелостни изпити. Това сподели още министър Красимир Вълчев.

" Те самите споделят, че през последните години са станали като оценка, която дава отклика сред отличните и не толкоз положителните възпитаници – проучва той. - Това е повода за тяхното решение. Факт е, че през последните години нямаме преписване. Факт е, че доста мъчно се реализира отлична оценка. Миналата година единствено 10 % са били отличните оценки на изпита по български език и литература. На кандидат-студентските изпити те са доста повече.

Тази година наложени от обстановката избраха да одобряват с оценката от матурата. Някои компетентности не могат да се мерят по най-хубавия метод на държавните зрелостни изпити. Например в региона на изкуствата. Висшите учебни заведения резервираха част от изпитите, само че общо взето ги минимализираха. Това е добра препоръка. Трябва да се употребява за ход. Още през цялото време беше концепцията на държавните зрелостни изпити, да бъдат вход във висшите учебни заведения. Проблемът на висшите учебни заведения не е във входа. Ние понижаваме броя на одобряваните студенти. От 58 000 на 38 000  намалихме държавно финансирания банкет. Тази година за разлика от предходни ще влязат възпитаници с по-високи междинни резултати, макар че се одобряват с матури. Проблемът в българските висши учебни заведения е занижените условия по време на следването. Като знаете, входът е отворен и в другите страни, само че не е толкоз елементарно завършването.

Българските учебни заведения една част от тях се изкушиха да отговорят на нерационалното търсене на висше обучение. Това, което водим като диалози с тях е да завишат условията по време на целия учебен срок, тъй като ученето е многодневно, а не от сесия на сесия. Да усилят броя на настоящите оценки, да има повече възлагания на задания и планове, коти ода образуват крайната оценка ".

 

 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР