На тържествено заседание в Столичния общински съвет новоизбраните общински съветници,

...
На тържествено заседание в Столичния общински съвет новоизбраните общински съветници,
Коментари Харесай

Новите съветници и кметове в София полагат клетва

На тържествено съвещание в Столичния общински съвет новоизбраните общински съветници, районни кметове и кметове на кметства ще положат клетва, съобщи кореспондент на БГНЕС. Със своя заповед регионалният шеф на София свика първото съвещание на Съвета във вторник. На съвещанието ръководителят на Общинската изборна комисия ще показа и резултатите от изборите за общински съветници, както и дефинитивно определените кметове и съветници.

По традиция най-възрастният общински консултант в новия СОС ще открие съвещанието. Това е Грети Стефанова от Демократична България.

На съвещанието ще станат ясни политическите групи в СОС. Ще се състои и гласуването за ръководител на СОС, което е скрито и се прави в два кръга. В интегрална бюлетина в първия кръг се подреждат всички декларирани от политическите групи оферти, гласоподава се и в случай че никой не е събрал повече от половината гласове на общинските съветници се организира втори кръг с първите двама, които са се класирали. След това се прави процедура за избор на зам.-председатели на общинския съвет, като всяка политическа група има право да даде свое предложение. Гласуването е очевидно, нужни са 31 гласа, т.е. половината от общия брой на общинските съветници. Ако за някое предложение не се съберат толкоз гласове, то политическата група има право да предложи същия или различен претендент и се организира второ гласоподаване.

Малина Едрева към този момент е определена за ръководител на политическата група на ГЕРБ-СДС, за зам.-председател е определен доктор Антон Койчев, който е ръководител на градската организация на Съюз на демократичните сили.

Най-вероятно от групата на ГЕРБ още веднъж ще предложат Елен Герджиков за ръководител на Общинския съвет.

На съвещанието ще ставе явен и съставът на новите общински комисии. Предвижда се питанията на общинските съветници и отговорите към тях да бъдат оповестени на интернет-страницата на общината, както и проявление на поименното гласоподаване по време на сесиите на СОС. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР