На тържествено заседание на Върховната рада - украинския парламент, Володимир

...
На тържествено заседание на Върховната рада - украинския парламент, Володимир
Коментари Харесай

Зеленски се закле като президент и разпусна парламента

На тържествено съвещание на Върховната рада - украинския парламент, Володимир Зеленски постави през днешния ден клетва като президент на Украйна, предадоха осведомителните организации.

"Задължавам се с всички свои каузи да не отстъпвам суверенитета и независимостта на Украйна, да се грижа за богатството на Отечеството и за благосъстоянието на украинския народ, да не отстъпвам правата и свободите на жителите, да съблюдавам Конституцията на Украйна и законите на Украйна, да извършвам отговорностите си в полза на всички сънародници, да покачвам престижа на Украйна в света ", сподели новият държавен глава.

Зеленски съобщи, че негова първа задача на президентския пост ще бъде прекратяването на огъня в Източна Украйна. Той прикани украинците да се връщат в страната, показва ТАСС.

Новият украински президент разгласи, че разпуска Народното събрание и че ще се проведат предварителни парламентарни избори.

Зеленски прикани депутатите за двата месеца до приключването на пълномощията си да одобряват редица значими закони, в това число за унищожаване на имунитета за парламентаристите. "Моля да бъдат признати закони за анулация на депутатския имунитет, за наказателна отговорност за нелегално обогатяване, многострадалният изборен кодекс, сподели президентът, като настоя и за открити изборни описи за изборите за Върховна рада.

Президентът прикани депутатите също да уволнят ръководителя на Украинската работа за сигурност, основния прокурор и министъра на защитата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР