На тържествена церемония във Варна беше направена първата копка на

На тържествена церемония във Варна беше направена първата копка на ...

Новата сграда на Комфорт ООД във Варна ще е уникална и ще направи обитателите си горди.На тържествена церемония във Варна беше направена първата копка на уникалната сграда К-55. Новият проект на строителната компания „Комфорт“ ще се превърне след 30 месеца в здание без аналог в България. Неговите силует и структура ще го направят не само символ на успеха и възможностите на водещата строителна фирма, а и визитна картичка на Варна по отношение на модерната архитектура.К-55 ще се издигне на ул. „Никола Вапцаров“, между стадион „Тича“ и Военноморското училище, само на метри от Морската градина и плажа. Сградата ще има три тела и ще изпълнява различни функции. В нея ще има жилища, творчески ателиета, магазини и офиси.

Изборът за изграждането на този сложен от инженерна гледна точка обект е на компанията „Комфорт“, която тази година отбелязва 30 години от създаването си. Това разкри преди символичната първа копка проф. д-р арх. Георгий Станишев, който е ръководител на екипа от проектанти. „Архитектите са като деца, които обичат да си играят. Минувачите ще са впечатлени от тази сграда, ще се питат как е сглобена“, коментира той.Арх. Станишев разказа също, че първата идея е била на терена да бъдат изградени две кули, но от „Комфорт“ са поискали нещо, което никой не е правил. „Инвеститорът е влюбен в този проект“, каза още професорът. По негово мнение жителите на К-55 ще са горди, че обитават сграда, каквато няма втора в България.Управителят на „Комфорт“ ООД, Атанас Костурков подчерта, че сградата ще бъде изпълнена без никакви компромиси с качеството на всяко ниво на строителството. В нея ще бъдат вложени най-съвременните материали и в крайна сметка тя ще впечатлява не само с формата си, а и с техническото си изпълнение.

„Това ще е символ на „Комфорт“ ако не за десетилетия, то поне за следващите десет години“, подчерта Атанас Костурков.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->--> Facebook Google Twitter LinkedIn Email Print