На тържествена церемония във Варна беше направена първата копка на

...
На тържествена церемония във Варна беше направена първата копка на
Коментари Харесай

Новата сграда на Комфорт ООД във Варна ще е уникална и ще направи обитателите си горди

На тържествена гала във Варна беше направена първата копка на неповторимата постройка К-55. Новият план на строителната компания „ Комфорт “ ще се трансформира след 30 месеца в здание без аналог в България. Неговите контур и конструкция ще го създадат освен знак на триумфа и опциите на водещата строителна компания, а и визитна картичка на Варна във връзка с модерната архитектура.



К-55 ще се издигне на ул. „ Никола Вапцаров “, сред стадион „ Тича “ и Военноморското учебно заведение, единствено на метри от Морската градина и плажа. Сградата ще има три тела и ще извършва разнообразни функционалности. В нея ще има жилища, креативен ателиета, магазини и офиси.

Изборът за построяването на този комплициран от инженерна позиция обект е на компанията „ Комфорт “, която тази година отбелязва 30 години от основаването си. Това разкри преди символичната първа копка проф. доктор арх. Георгий Станишев, който е началник на екипа от проектанти. „ Архитектите са като деца, които обичат да си играят. Минувачите ще са впечатлени от тази постройка, ще се питат по какъв начин е съединена “, разяснява той.



Арх. Станишев описа също, че първата концепция е била на терена да бъдат построени две кули, само че от „ Комфорт “ са поискали нещо, което никой не е правил. „ Инвеститорът е влюбен в този план “, сподели още професорът. По негово мнение жителите на К-55 ще са горди, че населяват постройка, каквато няма втора в България.



Управителят на „ Комфорт “ ООД, Атанас Костурков акцентира, че постройката ще бъде изпълнена без никакви взаимни отстъпки с качеството на всяко равнище на строителството. В нея ще бъдат вложени най-съвременните материали и в последна сметка тя ще впечатлява освен с формата си, а и с техническото си осъществяване.

„ Това ще е знак на „ Комфорт “ в случай че не за десетилетия, то най-малко за идващите 10 години “, акцентира Атанас Костурков.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР