На тържествена церемония в Министерството на отбраната днес министър Красимир

...
На тържествена церемония в Министерството на отбраната днес министър Красимир
Коментари Харесай

Актьорът Васил Михайлов е отличен за принос към министерството на отбраната

На тържествена гала в Министерството на защитата през днешния ден министър Красимир Каракачанов връчи награден знак „ За принос към Министерството на защитата " и почетна значка на Васил Михайлов. Българският сценичен и кино артист е отличен за значителен принос към Министерството на защитата, Българската войска, военнопатриотичното образование, одобряване на българските национални и военни обичаи.

През по-голямата част от своя креативен път – близо 55 години, Васил Михайлов е обвързван с Българската войска като артист на сцената на Театъра на Българската войска.

„ Наистина е вълнуващо. Тези 55 години в армията ме направиха и актьор, и човек. Аз се усещам боен, доста дължа на това образование. От 18-годишeн до момента съм изиграл всички функции от редови войник до генерал-майор ", уточни именитият български артист, който през тази година означи своя 80-годишен празник.

„ Васил Михайлов има големи заслуги за моралното образование на българската юноша. Ролите, които той е изпълнявал, възпитават в дух на родолюбие и национализъм. Ако желаеме да оцелеем като страна, би трябвало да възпитаваме поколенията в дух на отговорност към Отечеството и обич към България. " Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов на церемонията по награждаването и пожела на Васил Михайлов доста здраве и нови креативен триумфи в задачата му за пробуждане на българското схващане в младите генерации.

На тържеството участваха още заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов и висши офицери от Българската войска.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР