На тържествена церемония в Истанбул бе даден старт на руския

...
На тържествена церемония в Истанбул бе даден старт на руския
Коментари Харесай

Руско-турският съюз и американската коалиция на втечнения газ в битка за Южна Европа

На тържествена гала в Истанбул бе даден старт на съветския газопровод " Турски поток ", който ще стане третият газопровод, свързващ Русия с Европа. Капацитетът му е 31.5 куб.м. и ще доставя съветски газ за Южна Европа, до момента в който Турция се стреми да получи статус на енергиен директен хъб за Европа.

Руско-турският енергиен съюз обаче е в конкуренция с различен геостратегически съюз, който залага на бързо разрастващата се промишленост за полутечен газ (LNG), сред Съединени американски щати, Израел, Египет, Кипър и Гърция .

Целта и на двата мегапроекта е да продават природен газ на европейския пазар , който от своя страна си сложи упорит проект за последователно извеждане на въглищата и прекосяване към възобонвяеми енергийни източници, в това число посредством импорт на все по-големи количества газ през идващото десетилетие.

През последните две години в целия район тече луда конкуренция, която ще дефинира кой ще победи другите и ще стане главен снабдител на Европа, разяснява Йоанис Десиприс, шеф на водещата самостоятелна гръцка група за произвеждане и търговия с газ Mytilineos Group.

Според всички прогнози, най-малко до 2040 година, когато може би ще са налице други технологии, енергийният преход към тези тях ще зависи от природния газ, разяснява той пред телевизия Ал Джазира.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР