На тържествена церемония в град Гебзе президентът Реджеп Тайип Ердоган

...
На тържествена церемония в град Гебзе президентът Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Турция показа първия електромобил родно производство

На тържествена гала в град Гебзе президентът Реджеп Тайип Ердоган показа първообраз на първия електромобил турско произвеждане. " Днес е исторически ден - сбъдването на една 60-годишна фантазия на Турция ", съобщи той. Преди време Ердоган сподели, че Турция заслужава повече от това да сглобява коли на други производители.

Първият опит на Турция да сътвори лична марка коли е през 1960-те години, само че планът се проваля и автомобилът “Деврим” остава единствено на фаза първообраз.

Настоящият план е създаден от турския консорциум Инициативна група за автомобил на Турция (TOGG), в него са взели присъединяване над 100 турски инженери. Производството на първите турски електрически автомобили ще стартира през 2022 година, само че формалното му име ще бъде оповестено през 2020 година Очаква се в завода да бъдат разкрити над 4000 работни места. Консорциумът счита да влага над 3 милиарда евро за идващите 13 години в създаването и построяването на 5 модела електрически коли. На формалната гала в петък (27 декември) бяха показани два от тях - червен SUV-модел и сива лимузина. Най-напред електрическият автомобил ще се продава в Европа, а по-късно и по целия свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР