На тържествена церемония в галерия Софийски арсенал бяха връчени ежегодните

...
На тържествена церемония в галерия Софийски арсенал бяха връчени ежегодните
Коментари Харесай

Отличиха най-добрите български фирми за годината

На тържествена гала в изложба Софийски боеприпас бяха връчени годишните награди в влиятелния конкурс " Най-добра българска компания на годината ". Конкурсът отличава за седма поредна година най-успешните български компании. Организатор е Първа капиталова банка (Fibank), която си е сложила за цел посредством него освен да разпространява българския бизнес, само че и да показа най-впечатляващите и устойчиви модели на предприемачество, с цел да могат те да се трансфорат в пример и ентусиазъм.

Победителите измежду близо 300 компании участници бяха избрани от жури в състав: господин Чавдар Златев, основен шеф Корпоративно банкиране, член на УС на Fibank и Изпълнителен шеф, Кънчо Стойчев - социолог, президент на международната асоциация Gallup International и ръководител на Съюз " Произведено в България ", финансистът Емил Хърсев, издателят на " 24 часа " Венелина Гочева, Лъчезар Богданов - ръководещ сътрудник " Индъстри уоч ", Йордан Матеев - Изпълнителен шеф на Сдружението за съвременна търговия и Ваня Манова - управител на Mastercard за България и Македония. В своите оценки журито се ръководеше от критерии като стабилно развиване, благоприятни условия за справяне в конкурентна среда, капацитет за нахлуване на нови пазари и иновативност. Всички взели участие в състезанието компании имат български капитал, български мениджмънт и съставляват български бранд.

Първа премия за " Средна и огромна компания " завоюва " Прогрес " АД - компания със 100-годишна история в производството на висококачествени механически отливки от чугун. " Велпа " ЕООД - производител на велпапе и опаковки, зае второто място в категорията. " Радиком " ЕООД, които създават подправки, нишестета, зърнени закуски и подготвени хранителни смеси, са трети в конкуренцията.

Призът за най-хубава компания в категория " Микро и дребна компания " отиде при троянската мебелна фабрика " Гадевски " ООД, която има дълготраен опит в производството на маси и столове от солидна дървесина и изнася за цяла Европа. Нейни подгласници са " Палинико " ООД - производител на поръчкови редуктори, зъбни колела и всевъзможен тип задвижващи детайли, и " Ивелико " ЕООД - млада компания, която създава софтуерни артикули и услуги.

" Мобайл Системс " ООД завоюва премията на публиката посредством онлайн гласоподаване. Компанията е на пазара за разработка на софтуерни приложения от 2001 година, а главният артикул на компанията - OfficeSuite, се употребява от над 300 млн. консуматори по целия свят.

Призът " Най-успешна българка в бизнеса ", с който уредниците от Първа капиталова банка от предходната година подтикват дамите бизнесмени у нас, отиде при Симона Сребранова - шеф на " Симонас Кардс " ЕООД, водещ производител на идентификационни, банкови и гифт карти.

Сред номинираните тази година съвсем 300 компании има доста предприятия за мебели и текстил, за детайли и съоръжение в машиностроенето, софтуерни и телекомуникационни компании, строителни, инженерингови и проектантски компании. В надпреварата по традиция се включиха доста производители на хранителни артикули и питиета, търговци на едро и дребно, аграрни производители и транспортни компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР