На тържествена церемония снощи бяха връчени наградите "Мистър и Мисис

...
На тържествена церемония снощи бяха връчени наградите "Мистър и Мисис
Коментари Харесай

Изтъкнати бизнесмени и икономисти отличени с наградите "Мистър и Мисис Икономика"

На тържествена гала нощес бяха връчени премиите "Мистър и Мисис Икономика ", проведени от списание "Икономика " в партньорство с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. В юбилейната тридесета година на премиите "Мистър и мисис стопанска система ", наградите са по-специални.

Посветени са на хората, с принос в развиването на българската стопанска система през последните десетилетия и прехода към пазарна стопанска система. „ За нас беше значимо да го организираме и да го създадем, тъй като индустриалците, хората в фирмите, мениджърите - това са тези, които също са на първа линия, с цел да запазят българската стопанска система ", съобщи Боян Томов, основен редактор на списание „ Икономика”

„ 30 години на този влиятелен конкурс не са по никакъв начин малко. И се веселя, че КРИБ и нашият директорски съвет, в последните шест години, взима интензивно присъединяване и поддържаме това влиятелно събитие”, съобщи Кирил Домусчиев.

Пътят на отличените през днешния ден бизнесмени и мениджъри, върви редом с този на измененията в страната ни. А през днешния ден бизнесът е изправен пред невиждана конкуренция с невидимия зложелател.

"Днес хората, които бяха наградени са водачи във връзка с своя принос в икономическото развиване на страната. Повечето от тях са получили премията неведнъж, само че това като един интервал от 30 години, това е за тях е огромна премия, тъй като отразява тяхното присъединяване в икономическото развиване на страната ", съобщи министърът на финансите Кирил Ананиев.

"Трябва да работим дружно, тъй като в тази невиждана рецесия за мен е доста значимо да имаме здрава икономическа инфраструктура, която да прелее към здрава обществена и здравна инфраструктура ", уточни Лъчезар Борисов, министър на стопанската система.

Главният изпълнителен шеф на „ Теленор България “ Джейсън Кинг също получи специфична премия, наградата му беше връчен от Мила Маречкова, шеф и шеф Маркетинг и Търговия в British American Tobacco.

Отличен беше и изпълнителният шеф на „ Биовет “ АД - Ангел Желязков, както и изпълнителният шеф на "Майкрософт България " - Калин Димчев, наградата му връчи транспортният министър Росен Желязков.

В категорията "Мистър Икономика " отличие получи проф. доктор Иван Тодоров от „ Сиела Норма “ АД. Призът му беше връчен от вицепремиера и обществен министър Деница Сачева. В същата категория беше отличен и изпълнителният шеф на „ Софарма “ Огнян Донев, премията му връчи икономическият министър Лъчезар Борисов.

Николай Вълканов от "Минстрой Холдинг " АД също беше отличен в категорията "Мистър Икономика ", а премията връчи енергийният министър Теменужка Петкова.

Основателят и шеф на „ Геотехмин “ ООД - Цоло Вутов също беше отличен в категорията като премията му връчи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Виолина Маринова, която работи в Банка ДСК, към този момент 50 години, а в този момент е член на надзорния съвет на банката получи наградата "Мисис Икономика " от финансовия министър Кирил Ананиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР