На тържествена церемония с издигане на националния ни флаг България

...
На тържествена церемония с издигане на националния ни флаг България
Коментари Харесай

България се присъедини към Центъра за киберотбрана на НАТО

На тържествена гала с издигане на националния ни байрак България се причисли към Центъра за върхови достижения за киберотбрана на НАТО, основан в столицата на Естония Талин.

Първият секретар в посолството на България във Финландия, акредитирано и за Естония, Милен Димитров показа страната ни на събитието. Заедно с България на същата церемонията към центъра се причислиха и Дания, Норвегия и Румъния.

Центърът за киберотбрана е интернационална военна конструкция, акредитирана към НАТО и е учреден през 2008 година Организацията поддържа държавите-членки и НАТО с експертиза в региона на киберотбраната в областта на технологиите, тактиките, интервенциите и правото. „ Фактът, че от ден на ден и повече народи се сплотяват, с цел да способстват интензивно за развиването на киберсигурносттa, отразява нуждата от усъвършенствани благоприятни условия в киберпространството “, разгласи Кол Тариен, шеф на Центъра.

Ядрото на центъра включва разнообразна група от специалисти: откриватели, анализатори и преподаватели. Съчетанието от военни, държавни и индустриални среди разрешава на Центъра да даде изчерпателен метод по отношение на киберзащитата.

Този център е най-големият измежду 25 други сходни центрове в границите на НАТО. В момента Япония, Черна Гора, Хърватия, Словения и Швейцария водят договаряния за присъединение, а Люксембург и Австралия са изявили предпочитание да ги стартират.

В момента страните, които вземат участие в работата на центъра са 25: Белгия, България, Чехия, Дания, Естония, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Испания, Турция, Обединеното кралство, Съединени американски щати, Австрия, Финландия и Швеция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР