на търговско дружество без съгласието на титуляра, получи днес осъдителна

...
на търговско дружество без съгласието на титуляра, получи днес осъдителна
Коментари Харесай

Осъдиха Грациела, теглила пари от фирмената сметка на чичо си във Варна

 на комерсиално сдружение без единодушието на титуляра, получи през днешния ден неоправдателна присъда, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

За осъщественото от младата жена закононарушение по член 249, алинея 1 от Наказателен кодекс състав на Варненския областен съд й наложи наказване отнемане от независимост за период от 1 година, чието изтърпяване е било отсрочено с 3-годишен изпитателен период. Присъдата е била постановена при изискванията на кратко правосъдно разследване за приемане на по-леко наказване.

Подсъдимата постоянно гостувала в дома на чичо си, който й помагал в развъждането на дребното й дете. Мъжът развивал комерсиална активност посредством сдружение, в което шеф била дамата, с която живеел на фамилни начала, само че действително активността изпълнявал той.

На 4 февруари тази година Грациела гостувала в дома на чичо си. Неволно  станала очевидец на диалог сред него и жена му за превод на 7800 лв. по сметката на сдружението. Тя употребила късото неявяване на чичо си, бръкнала в джоба на якето му и взела банковата карта на компанията му.

Още същата вечер от банкомат изтеглила 400 лв. от картата и съумяла неусетно да я върне. Липсата на парите била разкрита на идната заран при посещаване на чичото в банката. За непозволената трансакция била уличена 25-годишната подсъдима, която е с чисто правосъдно минало.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР