На търг в Париж ще бъде изложен револверът, за който

...
На търг в Париж ще бъде изложен револверът, за който
Коментари Харесай

Продават револвера, с който се е самоубил Ван Гог

На търг в Париж ще бъде изложен револверът, за който се счита, че с него се е самоубил Винсент ван Гог. Очаква се наричаният „ най-известното оръжие в историята на изкуството “ револвер „ Лефуше “ да бъде продаден за към 60 000 евро, оповестява БГНЕС. Експертите по Ван Гог считат, че той се е прострелял с револвера покрай селището Овер-сюр-Оаз на север от Париж, където е прекарал последните няколко месеца от живота си през 1890 година.

Открит от аграрни производител през 1965 година в същата област, където се счита, че холандският художник си е нанесъл съдбовните рани, револверът към този момент е бил изложен в музея на Ван Гог в Амстердам.

Докато аукционната къща Art Auction, която продава оръжието, споделя, че няма метод да бъде безусловно сигурна, че това е съдбовното оръжие, тестванията демонстрираха, че то е било в земята 75 години, което усилва вероятността.

Холандският художник е взел револвера от притежателя на хана в селото, където е живеел. Той умира 36 часа по-късно.

Това не е бил първият му трагичен акт на самонараняване. Две години по-рано през 1888 година той отрязал ухото си, преди да го предложи на жена в обществен дом в Арл в южна Франция.

Докато повече историци на изкуството са съгласни, че Ван Гог се е самоубил, това съмнение е сложено под въпрос през последните години, като някои откриватели настояват, че съдбовният изстрел може да е бил създаден инцидентно от две локални момчета, които си играели с оръжието в полето.

Тази доктрина завоюва нова поддръжка в биографичен филм за художника с присъединяване на Уилям Дефо " Врата на вечността ". Неговият режисьор, известният американски художник Джулиан Шнабел, сподели пред AФП, че Ван Гог е нарисувал 75 платна през 80-те си дни в Овер-сюр-Оаз и надали ще да е бил надъхан да се самоубива.

От Art Auction споделят, че фермерът, който намира револвера през 1965 година, го е дал на притежателите на хана в Овер-сюр-Оаз, чието семейство в този момент го продава. " Техническите проби на оръжието демонстрираха, че то е било употребявано и демонстрират, че е останало в земята за интервал, който ще съвпадне с 1890 година. Всички тези улики дават съображение на теорията, че това е оръжието, употребявано при самоубийството ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР