На търг, организиран от мюнхенската аукционна къща „Херман Хисторика“, бе

...
На търг, организиран от мюнхенската аукционна къща „Херман Хисторика“, бе
Коментари Харесай

Продадоха български орден с диамантени люспи за 20 хил. евро /снимки/

На търг, проведен от мюнхенската аукционна къща „ Херман Хисторика “, бе продаден български медал „ За гражданска заслуга “ с дребни диамантени люспи, за които новият му притежател е платил близо 20 хиляди евро, съобщи БГНЕС.
Орденът е с неразбираемо изложение и степен, без истински лента и кутия.
На същия търг бяха продадени още три забавни български оценки. Два възпоменателни златни медала и златен знак на Българския червен кръст (БЧК).
Сватбата на княз Фердинанд I Сакскобургготски (1887-1918 г.) с княгиня Мария-Луиза Бурбон-Пармска, подписана през 1893 година, е маркирана с поредност от медали, отсечени в злато, сребро и бронз. Липсата на истинска корона от този орден не попречи той да бъде продаден за 5000 евро на чук, което прави крайната му цена близо 7000 евро.
Най-голям интерес провокира специфичната поръчка на почетен знак на БЧК, направен от злато. При стартова цена от 3000 евро той бе продаден в залата за 7500, което прави крайната му цена близо 10 000 евро.
Златният орден за сватбата на цар Борис III /1918-1943 г./ и кралица Йоанна Савойска през 1930 година откри своя нов собственик за 3800 евро, т.е. малко над в началото оповестената цена от 3000 евро. Той бе препоръчан без красивата си осмоъгълна кутия, направена от кожа. Тя е украсена с българската царска корона и савойските възли на италианската кралска династия. За финален път подобен златен орден беше продаден на търг в края на 2014 година за сумата от 6000 евро при начална цена от 1000, напомня БГНЕС.
Като цяло търгът още веднъж потвърди, че за всички забавни художествени и исторически предмети в Европа са подготвени да заплащат високи цени, макар комерсиалните войни и неприятните прогнози за икономическото развиване и допустима криза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР