На своя среща в понеделник се обединиха около становището, че

...
На своя среща в понеделник се обединиха около становището, че
Коментари Харесай

Страните от Г7 обявиха извънредно положение заради варианта Омикрон

На своя среща в понеделник се сплотиха към мнението, че новият вид на ковид, към този момент прочут като Омикрон, е „ мощно инфектиран “ и изисква „ незабавни дейности “, предадоха международните организации. 

Министрите на Съединени американски щати, Канада, Германия, Франция, Италия, Япония и Обединеното кралство се договориха за „ обезпечаване на достъп до ваксини “, посредством даване на " оперативна помощ на страните, които се нуждаят от тях “. Те показаха и удовлетворение от „ отличната работа на Южна Африка, която съумя да открие разновидността и да предизвести останалите страни “.
СЗО: Темата за произхода на ковид е повдигната пред водачите от Г-7
Лидерите на страните от Г-7 разискаха аргументите за новия вид ковид на срещата на върха в Карбис Бей, оповестява ТАСС. Генералния дир...

Световната здравна организация също потвържди, че Омикрон съставлява „ доста висок риск “ в международен мащаб. Междувременно от ден на ден страни по света оповестяват за доказани или евентуални случаи на заразяване, които се ревизират, както и за усилване на ограниченията по затварянето на границите, с цел да се забави разпространяването на вируса.

Президентът на Централната банка на Съединени американски щати (Fed) Джером Пауъл също съобщи, че „ неотдавнашното нарастване на случаите на Covid-19 и появяването на разновидността Омикрон съставляват риск за икономическата интензивност и работните места и усилват несигурността във връзка с инфлацията “. Пауъл, който президентът Байдън преди малко назначи за втори мандат отпред на Fed, съобщи в речта си през днешния ден пред банковата комисия в американския Сенат, че " факторите, тласкащи инфлацията нагоре, ще продължат в забележителна степен и през идната година ".

В края на срещата на Г-7, управлявана от Обединеното кралство, английският здравен министър Саджид Джавид съобщи: „ Опитът ни с пандемията дотук демонстрира, че би трябвало да действаме бързо и уверено. Ето за какво предприехме дейности без всякакво закъснение “. Англия прекъсна връзките с 10 африкански страни и стегна разпоредбите за носене на маски и уединяване при контактни случаи. „ Ако този вид не се окаже по-опасен от Делта, няма да поддържаме тези ограничения по-дълго от нужното “, даде обещание Джавид и акцентира, че, „ отговорът ще бъде виновен и уравновесен “, като се вземе поради „ въздействието върху стопанската система, образованието и психическото здраве на хората “. Президентът Джо Байдън се опита също да внесе утешение и увери: „ Ако хората са имунизирани и носят маска, няма потребност от ограничение “.

 
Г-7 подаряват на света 1 милиарда дози коронавирусни ваксини
Лидерите на страните от групата на седемте (Г-7) имат намерение да дават на света най-малко 1 милиарда дози ваксини против ковид, съоб...

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР