На своя редовна среща днес управата на Община Чепеларе взе

...
На своя редовна среща днес управата на Община Чепеларе взе
Коментари Харесай

Община Чепеларе въведе вечерен час

На своя постоянна среща през днешния ден управата на Община Чепеларе взе решение да освободи в заплатен отпуск 30% от чиновниците си. Мярката е част от акцията по противопоставяне разпространяването на COVID-19, оповестиха от локалната администрация.
Първи в отпуск излизат бременните и чиновниците с дребни деца. След постоянната среща сред кмета, заместник-кметовете и началниците на отдели последва и спешен щаб, на чието съвещание с изключение на кметът и неговите заместници, участваха началниците на районно управление (на МВР) – Чепеларе, и на РСПБЗН – Чепеларе. В резултат на извършените задълбочени разисквания на ситуацията, Кризисният щаб излезе с решение пистите в к.к. Пампорово да бъдат затворени на следващия ден, 17 март, с което в действителност се поставя завършек на ски-сезона.
Голямата вест обаче сигурно е въвеждането на вечерен час за територията на община Чепеларе – жителите и гостите на обитаемоте места в общината не могат да напущат парцелите си (местата, в които са настанени – за гостите) в часовете сред 22 часа вечерта и 06 сутринта.
Мярката влиза в действие неотложно и важи до второ разпореждане. Изключения са работещите нощна промяна и незабавните случаи.
„ Правим всичко в името на сигурността “, разяснява кметът на Чепеларе Боран Хаджиев.
Контролът по спазването на вечерния час и останалите противоепидемични ограничения е поверен на РУ-Чепеларе. За нарушавания разумно се плануват и наказания – предизвестие при първи случай и всичко, което планува законът, при възможен рецидив.
Поръчани са обилни количества защитни маски и дезинфектанти, като се чака те да дойдат в петък. В помощ на възрастни, трудноподвижни и самотноживеещи хора на територията на община Чепеларе общинската администрация открива и телефонна линия, на която жителите могат да получават информация и да заявят доставка на храни и медикаменти.
Телефонните номера на нововъведената услуга са 03051/81-46 и мобилен – 0886 200 341. Освен за информация и поръчки, жителите могат да употребяват посочените номера и за подаване на сигнали по отношение на възможни нарушавания на въведените изключителни ограничения. „ Подчертаваме, че всеки жител, който се възползва от услугата на екипите за поръчки, заплаща цената на закупеното “, сочат от общината.
Последна информация и всичко за ковид, 16 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР