На своето заседание днес парламентарната комисия по енергетика прие на

...
На своето заседание днес парламентарната комисия по енергетика прие на
Коментари Харесай

Комисията по енергетика прие Закона за енергетиката

На своето съвещание през днешния ден парламентарната комисия по енергетика одобри на първо четене Закона за енергетиката. „ За “ гласоподаваха 12 депутати, 6 бяха „ срещу “.

Измененията в закона се постановат, с цел да може да бъде регламентиран механизъм за възобновяване на суми по контракти, подписани сред " Булгаргаз " ЕАД като публичен снабдител на природен газ и неговите клиенти. Това се постанова поради постигнатото предоговаряне на цената на природния газ сред съветската компания " Газпром " и " Булгаргаз ".

Законопроектът планува цените на природния газ да се утвърждават от КЕВР ежемесечно от първо число на съответния месец в сходство с постигнатата договореност сред " Газпром " и " Булгаргаз ".

Измененията на енергийния закон плануват публичният снабдител на природен газ да възвръща суми по контракти за доставка на природен газ, подписани с крайни консуматори на природен газ и клиенти, присъединени към газопреносната мрежа, включително лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила, за интервала от 5 август до 31 декември 2019 година Освен това се планува такива суми да бъдат възобновени на крайни доставчици на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила, за интервала от 1 януари 2020 година до 31 март 2020 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР