На свое заседание общинският съвет във Варна реши с най-високото

...
На свое заседание общинският съвет във Варна реши с най-високото
Коментари Харесай

Tрима са новите почетни граждани на Варна

На свое съвещание общинският съвет във Варна реши с най-високото отличие на общината да бъдат удостоени трима варненци. Това са композиторът проф. Милко Коларов, лекарят и някогашен ректор на Медицинския университет проф. доктор Димитър Камбуров, както и артистът Мариус Куркински. Те бяха определени с съвсем цялостно единогласие от варненските общински съветници, съобщи кореспондентът на .
Маестро Коларов е отличен за изключителните му заслуги като композитор, диригент и музикален възпитател от интернационален мащаб. Вторият почетен жител - Проф. Камбуров получи признанието за достиженията му като академик и доктор експерт, както и за повишение престижа на МУ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “, а артистът Мариус Куркински, който тази година навършва 50 година, бе почетен за приноса му към развиването на българската просвета и издигане престижа на морската ни столица.
Днес варненските депутати оповестиха и кои ще са носителите на почетни знаци. С почетен знак „ За заслуги към Варна ” – златен, ще бъдат удостоени алпинистът Атанас Скатов и краеведът и родоизследовател Атанас Пеев. Със същото отличие ще бъдат удостоени Детско-юношеския спектакъл „ Златно ключе “ и първия професионален частен спектакъл във Варна „ Българан “.
Почетен знак „ За заслуги към Варна ” – сребърен, ще получат Франциска Йорданова, читалищен секретар на НЧ „ Христо Ботев 1928 “, и Кичка Христова – национална певица, живописен началник и диригент на певчески сформира.
По традиция всички почетни звания ще бъдат връчени на празника на Варна, който е на 15 август. Церемонията по почитане ще се състои в Летния театър от 20:00 часа.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР