На свое заседание на 24 юни т.г., Общото събрание на

...
На свое заседание на 24 юни т.г., Общото събрание на
Коментари Харесай

Проф. д-р инж. Венцислав Вълчев е новият ректор на ТУ – Варна, мандат 2019-2023г.

На свое съвещание на 24 юни т.г., Общото заседание на Технически университет - Варна избра проф. доктор инж. Венцислав Вълчев за ректор на Университета с мандат 2019-2023 година. Новият ректор завоюва изборите с болшинство от 110 гласа още при първото гласоподаване (73% от гласувалите). Другите двама претенденти получиха надлежно - доцент дн инж. Антон Георгиев - 30 гласа и доцент доктор инж. Божидар Дяков - 8 гласа. Имаше и три невалидни бюлетини.
Проф. Венцислав Вълчев е одобрен в интернационалната и национална академична и научна общественост академик в региона на силовата електроника. Има издадени книги в Америка и Китай и над 200 научни изявления в авторитетни профилирани издания. През м. март 2019г. беше определен за ректор от академичната общественост на ТУ – Варна, с цел да довърши (03.2019–06.2019г.) прекратения от МОН мандат на някогашния ректор Росен Василев. През годините е бил зам.-ректор по „ Международно съдействие и евроинтеграция “, началник на Центъра за национални и интернационалните планове, зам.-декан по научната активност на Факултета по изчислителна техника и автоматизация. Провел е дълготрайни интернационалните специализации в одобрени западноевропейски университети в Белгия, Англия, Испания и други
Заседанието на Общото заседание беше свикано и протече законосъобразно и при цялостно съблюдаване на вътрешната нормативна уредба на университета. Работата на събранието мина по одобрения дневен ред и при съществуването на нужния кворум. Изборите за ръководител и зам.председател на Общото заседание, ректор, членове на Академичния съвет, ръководител, зам.председател и членове на Контролния съвет се организираха посредством скрито гласоподаване, според всички условия на Правилника за осъществяване на изборните процедури в ТУ-Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР