На свое редовно заседание комисията по заетост, председателствана от областния

...
На свое редовно заседание комисията по заетост, председателствана от областния
Коментари Харесай

Одобриха програма за наемане на над 110 безработни във Врачанско

На свое постоянно съвещание комисията по претовареност, управлявана от регионалния шеф на област Враца Малина Николова, утвърди районната стратегия за претовареност на област Враца за 2019 година
Регионалната стратегия се внася в Министерството на труда и обществената политика за одобряване и включване за финансиране в националния проект за деяние по заетостта.
В комисията са постъпили 10 планови оферти на общините и едно от регионална администрация - Враца.
Заетостта по стратегиите е в границите на 6 месеца от 01.06.2019 година до 30.12.2019 година за 116 безработни лица, като общата стойност на финансовия запас за осъществяването им е 510 133 лева.
Целта на програмата е да способства за повишение на заетостта и понижаване на безработицата и повишение качеството на работната мощ, както и да сътвори благоприятни условия за трудова и обществена интеграция на безработни лица, отдалечени от пазара на труда за стимулиране на обществената им интензивност.
Целевите групи, включени в програмата са безработни младежи до 29 година, безработни лица над 50-годишна възраст, безработни без или с нетърсена на пазара на труда професионална подготовка, безработни без или с ниска степен на добито обучение, хора с увреждания, дълготрайно безработни лица, неактивни лица.
На съвещанието на комисията се показа и систематизирана информация за резултатите от първото за 2019 година Анкетно изследване за потребностите от работна мощ на работодателите от област Враца.
През идващите 12 месеца работодателите, които считат да наемат личен състав са декларирали, че най-търсени ще бъдат експерти с подготовка по специалностите стругар, шивач, машинен оператор, готвач, строител-монтажник, хлебар-сладкар, оператор в дървообработването, деловодител, козметик, маникюрист-педикюрист, действен счетоводител, уредник в дървообработването и производството на мебелите.
По специалности, изискващи дееспособност и/или висше обучение работодателите ще наемат учители, машинни инженери и водачи, технолог-програмисти и оператори на металорежещи машини.
Очакваното търсене на служащи без специфична подготовка е за помощници при приготвянето на храни, служащи по събиране и подбиране на боклуци, служащи в селското, горското и рибното стопанство, служащи в добивната индустрия, строителството и други
Областният шеф предложи на членовете на комисията основаването на дейна тактика за осъществяване на фрагментите, придобили висше обучение в педагогическия и медицинския лицей във Враца. Предложението получи утвърждение и ще бъде осъществено в идващите шест месеца
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР