На свободния енергиен пазар има злоупотреби. Това каза в „Лице

...
На свободния енергиен пазар има злоупотреби. Това каза в „Лице
Коментари Харесай

Васил Велев: Сезираме КЗК и НЕК за злоупотреби на свободния енергиен пазар

На свободния енергиен пазар има злоупотреби. Това сподели в „ Лице в лице” Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България. По думите му работодателските организации приготвят няколко сигнала до държавните органи за операции.

„ Има състезател, който разполага с количества, по-големи от на „ АЕЦ Козлодуй”. Това става пред очите на министерството и способените органи. Ние ще внесем сигнал в Комисия за защита на конкуренцията, НЕК и Министерство на енергетиката за неприемлива пазарна концентрация”, сподели Велев.
Бизнесът изрази терзание за повишаването на тока Работодателски организации и синдикати разискаха цената на тока на свободния пазар на среща при премиера
Председателят на АИКБ добави, че ще сезират и прокуратурата за занемареност от страна на Топлоелектрическа централа 2 и Министерство на енергетиката.

„ Като прибавим към тези проблеми и рестриктивните мерки във вноса, тъй като ние сме едно леке на картата на Европа – заради пазарни операции, недобро предложение на количества, има деформиране на пазара – ние сме с най-високата цена от началото на годината”, уточни представителят на бизнеса.
НЕК дава отговор на бизнеса за скъпия ток за промишлеността Според НЕК, в дълготраен проект цената на силата на свободния пазар неизбежно ще пораства
По думите на Велев, високата цена на тока за промишлеността трансформира страна ни в неконкурентоспособна на европейския пазар. „ Повече пари за безценен ток, по-малко пари за заплати, ограничение на продажбите, по-малък растеж на Брутният вътрешен продукт – по-скъпи артикули и услуги за бита”, сподели още той.

Васил Велев съобщи, че в случай че не се вкарат междинни цени на електрическата енергия за промишлеността и няма резултат от техните сигнали – бизнесът може да излезе на митинг. Председателят на АИКБ прикани за либерализация на енергийния пазар посредством увеличение на цената на тока за бита.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР