На свиканото днес заседание на Председателски съвет към Общински съвет

...
На свиканото днес заседание на Председателски съвет към Общински съвет
Коментари Харесай

Eдинодушно взеха решение за провеждане на извънредна сесия на ОбС-Благоевград

На свиканото през днешния ден съвещание на Председателски съвет към Общински съвет Благоевград, единомислещо бе взето решение  за осъществяване на изключителна сесия на Общински съвет на 11 май, петък от 9:30 часа. На нея, като единствена точка, ще бъде прегледано предлагането за осъществяване на локален референдум " за “ или " срещу “ за " Запазване и възобновяване на раннохристиянска църква от IV-ти век от времето на император Константин Велики и неговите синове, както и баня, канализация, административни, индустриални и жилищни здания  открити в тракийското населено място Скаптопара на повърхност от 120 декара в землището на с. Покровник и с.Зелен дол “.

Председателският съвет бе в състав Радослав Тасков - ръководител, Злата Ризова, Румен Калайджиев, Илиан Георгиев и Цветозар Балабанов.

На съвещанието бяха разисквани възможноститеm които дава  Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление по въпросите касаещи културното и историческо завещание.

По време на разискването членовете на Председателския  съвет показаха безапелационната си позиция в поддръжка на опазване на обекта. На идната сесия съветниците ще бъдат осведомени с процедурата за оповестяване на обекта за неподвижен монумент на културата от локално или национално значение, както и опциите Общински съвет Благоевград да изрази общата си позиция по въпроса.

На Председателския съвет участва и кметът, доктор Камбитов, който осведоми съветниците, че на национално равнище се основава комисия с ръководител световноизвестният професор В.Николов, в която ще бъдат включени археолози, архитекти и инженери. Тази комисия ще направи нужните експертизи и ще даде публично мнение по въпроса. Всякаква строителна активност на територията на разкопките дотогава е прекратена. Междувременно от Община Благоевград са взети ограничения, още с откриването на първите разкопки, като е назначена денонощна защита на обекта.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР