На Световното първенство за мъже в Муджу, Корея през юни

...
На Световното първенство за мъже в Муджу, Корея през юни
Коментари Харесай

Родното таекуондо изпраща най-успешната година

На Световното състезание за мъже в Муджу, Корея през юни Владимир Далаклиев печели първия за страната ни орден в историята на бойното изкуство. На Световното състезание за кадети Александър Джорджев извоюва златото със счупена ръка, а Кристиян Златев добави бронзов орден. На Европейското състезание за мъже в Унгария отборно България се подреди на ІV място след шампионския поход на Даниел Ладжев и извоюваната борба за бронза от Христо Богданов.
 Пресконференция преди Европейското състезание по таекуондо в София @@@
Това е единствено част от календара на успехите, които трансформират 2017 година в най-успешната за олимпийското ни таекуондо, напомни през днешния ден в Пресклуб «България» президентът на федерацията Слави Бинев, който бе определен за вицепрезидент на европейския таекуондо съюз World Taekwondo Europe. За първи път българин заема толкоз висок пост в йерархията. Също за първи път е подписано съглашение у нас да се построи супермодерна база, тъй че да станем център на таекуондо в Европа. Това става в наличието на президента на международната таекуондо централа KUKKIWON доктор О.
 Пресконференция преди Европейското състезание по таекуондо в София @@@
Огромният план ще бъде осъществен в парк, тъй че да има опция и за тренировки навън, разясни през днешния ден Слави Бинев. В момента се търси подобаващ терен. Доверието към България се показва и в влиятелни семейства. След три дни, на 7-ми декември, в столичната зала “Арена Асикс” стартират по едно и също време 2 европейски шампионати – за олимпийските категории и за параатлети.
 Пресконференция преди Европейското състезание по таекуондо в София @@@
Над 350 таекуондисти ще потвърждават уменията си на 3 игрални полета. Треньорът Димитър Михайлов е подбрал 6-има най-титуловани състезатели: Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Митко Джорджев, Теодор Георгиев, Йордан Колев и Никол Чорбанова. При параатлетите ще разчитаме на Михаил Христов, който съчетава любовта към бойното изкуство със отговорностите си на депутат.
 Пресконференция преди Европейското състезание по таекуондо в София @@@
Потенциално всеки един може да завоюва орден, счита Михайлов, тъй като като се изключи че са потвърдили висока класа, всички са в доста добра кондиция. Основен приоритет за 2018 година е 2-ма или 3-ма наши състезатели да се класират за Гран При сериите, разгласи Сл. Бинев. При тях няма предел на точковия актив, за разлика от другите надпревари, което дава преимущество за международната класация.

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от конференцията ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР