На световното първенство в България преди месец не бях в

...
На световното първенство в България преди месец не бях в
Коментари Харесай

Европейският шампион по гребане Борис Йотов: Сега беше моят момент

" На международното състезание в България преди месец не бях в топ формата си, тъй като по-късно започнах подготовка. Сега просто беше моят миг. Моят пик. "

Това съобщи при идването си в България европейският първенец по гребане до 23 години Борис Йотов.

Видео:

--> Българинът, който единствено преди месец остана пети на международното състезание в Пловдив, в този момент завоюва купата на скиф при мъжете на европейския шампионат в Крушовица, Полша. Той изпревари с 0.55 секунди германеца Оливер Цайдлер, който спря хронометрите на 7:29.29 минути. Бронзовото отличие пък взе румънецът Мариан-Флориан Еначе с резултат 7:30.89 минути.

" Очаквах да взема орден. Заради това отидох и по този начин се получи, че стигнах и до златото ", добави Йотов.

Във финала си в Полша той бе избрал постепенна тактичност, като в първите 500 метра се движеше на трета позиция, 1000 метра преди края излезе втори, а в последните 500 метра взе първата позиция и не я пусна до края.

Борис Йотов е на 21 години. От ранна възраст се занимава с академично гребане и се състезава в България. Впоследствие получава азербайджанско поданство като даже съставлява Азербайджан на олимпийските игри в Рио де Жанейро предишното лято. Сега обаче Йотов още веднъж се състезава под български байрак. Преди три години на двойка скул с Александър Александров взима бронзов орден още веднъж от европейско състезание.

Какви са упоритостите на Йотов и може ли да стигне до купа от огромно състезание и при мъжете вижте във видеото към публикацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР