На световното първенство до 23 години зрителите стават свидетели на

...
На световното първенство до 23 години зрителите стават свидетели на
Коментари Харесай

Да те накажат, защото... си загубил

На международното състезание до 23 години феновете стават очевидци на необикновена панорама. В четвъртфинална битка в категория до 86 кг. иранският герой Алиреза Карими води с 3:2 точки на руснака Аликхан Джабраилов, само че по-късно съблюдава разпореждане от щаба си да загуби, защото го чака възможен конфликт с представителя на Израел Ури Калашников. Като резултат иранецът получава механически туш при резултат 3:14 и отпада от конкуренцията.

Неговият треньор - Хамидреза Ямшиди, е осъден да не упражнява наставническа активност за интервал от 2 години. От страна на Иран спортистите имат поддръжка, защото страната адмирира демонстративното отричане от присъединяване против състезатели от Израел на интернационалните шампионати.

Световната федерация по битка дефинира като " умишлена " загубата му. От организацията напомнят, че са нужни 10 точки преимущество за един герой, с цел да завоюва битка с механически туш.

Карими оставя противника си да го събори и да направи няколко пъти поредно по 2 точки. Съперникът на иранеца - Джабраилов, печели златния орден, а Алиреза неведнъж разяснява, че е бил уверен в купата си.

Борбата е доста известен спорт в Иран. Затова и държавното управление на страната е наградило Карими за " благородна и героична постъпка в името на родината ".

Алиреза е осъден, само че глобата важи единствено за интернационалните надпревари. На бореца е разрешено да взе участие на държавни шампионати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР