На световното население може да се наложи да спазва някакъв

...
На световното население може да се наложи да спазва някакъв
Коментари Харесай

Прогноза на Harvard: Някакъв вид социална дистанция може да е нужна до 2022 г

На международното население може да се наложи да съблюдава някакъв тип обществена отдалеченост до 2022 година, с цел да се попречи на повторното разпространяване на ковид, което да натовари и блокира здравните системи. Това би трябвало да става от време на време, в случай че не се усили потенциалът на лечебните заведения или не бъдат открити ефикасни лекуване и ваксина, пишат в сп. Science учени от Harvard, представени от Вloomberg.

Те са употребявали компютърни симулации, с цел да предвиждат по какъв начин ще се развие пандемията. Авторите на изследването показват, че не поддържат съответен метод за реакция, а са пробвали да " разпознават евентуални траектории на заболяването при различни подходи ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Въпроси без отговор

Според учените едновременното въвеждане и по-късно унищожаване на всички ограничения за обществена отдалеченост ще докара единствено до отсрочване на пика на пандемията и даже може да я направи по-тежка. Те считат, че развиването на болестта ще зависи от редица въпроси, които още не са получили отговор - дали разпространяването на вируса ще се промени със промяната на сезоните; какъв имунитет ще имат хората, откакто се заразят; дали излагането на коронавируси, причиняващи леки признаци, носи отбрана против патогена, причиняващ Covid-19.

В момента милиони по света си стоят и вкъщи и нараства натиска за разхлабване на карантинните рестрикции. Но учените споделят, че облекчаването на разпоредбите би трябвало да зависи от съществуването на ограничения за управление на заболяването, като да вземем за пример всеобщо тестване.

Сезонно активизиране

Един от сюжетите, проучен от създателите на изследването, е, че прецизното обществено разграничаване в композиция с интензивни здравни ограничения ще унищожи вируса. Но с наближаването на броя на инфектираните от новия патоген до 2 млн. души в световен мащаб този вид се счита за все по-малко евентуален.

По-вероятно е вирусът да продължи да съществува като инфлуенцата, като се засилва сезонно. Една от обсъжданите компютърни симулации демонстрира, че 20-седмични ограничения за ограничение на разпространяването на болестта са последвани от пик на епидемията, който е толкоз тежък, колкото би бил при неконтролируемо разпространяване. В случая учените разясняват, че в случай че общественото разграничаване е било толкоз дейно и " в случай че вирусът се прихваща по-лесно през по-студените месеци, отлагането на пика за есента може да усили натиска върху здравната система ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР