На Световния Мобилен конгрес в Барселона бяха представени много технологии,

...
На Световния Мобилен конгрес в Барселона бяха представени много технологии,
Коментари Харесай

Не просто телефони, а 5G мрежа ще управлява следващите коли

На Световния Мобилен конгрес в Барселона бяха показани доста технологии, за които се чака да бъдат бъдещето на редица промишлености.
 Чип под кожата разрешава да отключим вратата у дома без ключове
Чип под кожата разрешава да отключим вратата у дома без ключове

5G към този момент не е оригиналност или най-малко не на думи. Технологията се създава от производителите на мобилни устройства и телекомуникационните компании. Но към момента 5G нововъведението не е налична за потребителите.

По време на ревюто стана ясно, че 5G мобилните устройства и самостоятелните коли се нуждаят едни от други, написа Reuters. На конгреса беше направена проява по какъв начин камион, който се намира в Швеция се ръководи от мястото на конгреса в Барселона.

5G мрежата реализира непрекъснат надзор над нещо, което се намира на огромно разстояние. При ръководството на автомобил по този метод, лидерът се намесва единствено когато транспортното средство обърка мрежата.

Eквивалентът на 5G мрежа за съответната проява се построява от шведската компания за информационна техника Ericsson. За задачата са употребявани доста стрийминг данни и комплицирани софтуери. Някои от тях се ползват и в интелигентните системи на колите.
 Vodafone за първи път свърза своите смарт телефони с 5G мрежа
Vodafone за първи път свърза своите смарт телефони с 5G мрежа

За Европа това е крачка напред при прекосяването към 5G

За да се построи цялостна инфраструктура, където това да може да се случва, са нужни десетки милиарди долари. А на потребителите ще им трябват няколко години, с цел да стартират да дават повече пари за 5G устройства.

Ако не всички, то най-малко по-голямата част от хората би трябвало да имат нови смарт телефони, които поддържат 5G мрежа и съответните мобилни оператори. Очаква се бизнесът да бъде по-бърз и да предложи всичко това на консуматори, а те да се приспособяват към измененията.

Според основния изпълнителен шеф на Seat Лука де Мео колите могат да генерират толкоз доста данни, колкото 3000 смарт телефона, свързани дружно.

Очаква се всички огромни играчи на автомобилния пазар да предложат самостоятелни коли, които имат потребност от 5G мрежа, с цел да разчитат заобикалящата ги среда.

Автономните коли са един от детайлите на Интернет на нещата. Колите и камионите са единствено началото от ръководството на коли посредством 5G връзка. Според експерти от софтуерния бранш след не толкоз дълго време всички транспортни средства ще бъдат свързани с 5G мрежа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР