На Световния ден на недоносените деца, УМБАЛ „Медика“ организира среща

...
На Световния ден на недоносените деца, УМБАЛ „Медика“ организира среща
Коментари Харесай

Специалисти съветват родители на недоносени деца в Русе

На Световния ден на недоносените деца, УМБАЛ „ Медика “ провежда среща на повече от петнадесет деца и техните родители. Участниците имаха опция да се срещнат, да обменят опит и да се съветват със експерти.
Статистиката у нас демонстрира, че всяка година над 6000 бебета се раждат прибързано . Д-р Татяна Итова – експерт неонатолог и педиатър показа с родителите спецификата в развъждането на тези деца, направи и характерност на физиологичните особености и последствията. Освен за битката за живот, която водят лекарите в болничното заведение, опитният експерт описа и за грижите, които би трябвало да поставяме в домашни условия.. Излизането от лечебното заведение е единствено стадий от развиването им, от там нататък всичко зависи от родителите.
Основен миг в самобитната лекция бе рехабилитацията, която мъничетата би трябвало да организират ежедневно. Кинезитерапевтът Даниел Стойчев, също татко на недоносени деца сподели пред гостите техники на масаж и гимнастика. Преминал през предизвикването да си родител на прибързано родено дете, той посъветва: „ Играйте си с вашите деца! За профилираните методики и похвати има подготвени хора. Играйте си, до момента в който ги къпете, до момента в който ги обличате, леко ги масажирайте. Отделяйте време за тях, постоянно когато са с вас. Те са нежни, само че не са толкоз нежни “.
А лилавите балони демонстрираха цвета на идеята на недоносените деца по целият свят. И като на празник всички си потеглиха с дарове, подсигурени от уредниците и техните сътрудници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР