На Свети Дух храмов празник честваха жителите на китното балканско

...
На Свети Дух храмов празник честваха жителите на китното балканско
Коментари Харесай

Село Оселна отбеляза храмовия си празник на Свети дух

На Свети Дух храмов празник честваха жителите на китното балканско селце Оселна. Църквата събра остарели и млади, пристигнали да се преклонят пред Светия Дух и да възпламенят свещички за здраве и благоденствие. Литургията отслужи отец Тома. Той освети и курбан-чорбата, на която след това се любуваха събраните на обща софра оселничани и посетители. Храмовият празник почете и кметът на общината инж. Генади Събков, който се обърна към празнуващите:
„ Село Оселна се отличава със своя характер, своя дух, своето въодушевление и отношение към живота от всички прилежащи обитаеми места. Скъпи оселничани, продължавайте да бъдете себе си, да се почитате един различен, да почитате своите обичаи и да бъдете положителни. Сигурен съм, че Господ ще оцени вашите старания и ще ви даде положително “.
В своето послание кметът Росен Николов пожела: „ Живи и здрави и все по този начин всеотдайни. Да продължаваме да съблюдаваме наложилите се през годините обичаи “.
Денят е празник на Свети Дух, даващ живот на всички твари, източник на всичко живо. Светият Дух, обогатяващ индивида с духовни блага и добродетели – обич, наслада, самообладание, състрадание, благост.
Споделената храна, другарските диалози, детската гълчава и красивият летен ден оставят оптимистичното чувство за положително, което следва.
Кубран за здраве беше отслужен и в село Люти дол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР