На суматоха във варненски автобус по линия 20 тази сутрин

...
На суматоха във варненски автобус по линия 20 тази сутрин
Коментари Харесай

По-скъп хартиен билет от днес във Варна! Машините блокират! Шофьор: Возим безплатно!

На блъсканица във варненски рейс по линия 20 тази заран стана очевидец кореспондент на Varna24.bg! Машината блокира, хората не знаят за новите цени на хартиения билет! Млад мъж очевидно обезпокоен, че се постанова да пътува даром, се насочи към водача, с цел да попита дали може да закупи билет от него.

„Днес возим гратис!“, отговори с усмивка лидерът, който откровено се забавляваше, наблюдавайки в огледалото бъркотията в рейса.

Контрольор от ТАСРУД отнесе негодуванието на пасажерите, които се жалваха, че на никое място в транспортното средство няма табели с огромни букви, от които да станат ясни новите цени на хартиените билети.

Запознатите с повишаването прозорливо си бяха закупили електронни карти, с цел да се възползват от цената от левче с бонус от едно пътешестване.

От през днешния ден цената на хартиения билет за пътешестване с всеобщия градски превоз във Варна, закупен от машина за продажба на билети, се трансформира на 1,60 лева за 60 минути времепътуване и 2,40 лева за 90 минути времепътуване. Всички останали цени остават непроменени, оповестиха през вчерашния ден от общинското дружество ТАСРУД.

В град Варна цената на билета за пътешестване не е променяна от 2008 година Новите цени са утвърдени на последната сесия на Общинския съвет, като повода е бързо изменящата се икономическа обстановка, повишението цената на горивата и енергоресурсите – в международен мащаб и на локално равнище, пониженият пътникопоток, както и други фактори, които оказват отражение върху разноските при осъществяването на услугите по публичен транспорт на пасажери.

Считано от 12 май 2022 година жителите и гостите на Варна ще употребяват публичния превоз при следните цени на транспортни документи:

За цялата общинска транспортна скица ще се закупува книжен билет за 60 минути – 1,60 лева и билет за 90 минути -2,40 лева Отпада разновидността за билет за 120 минути.

Без смяна е цената на целодневен билет – 4,00 лева Тези типове билети ще се закупуват от машините за продажба на билети на спирки и в автобус/тролейбус или от водач на съответното транспортно средство.

Остават непроменени цените на електронните билети, закупени от мобилно приложение на Община Варна за покупка на билети за градски превоз – TicketVarna.

Цените на билетите при закупуването им посредством мобилното приложение са 60 минути -1,00 лева, 90 минути-1,50 лева и целодневен – 4,00 лева

Цената на електронната предплатена карта за пътешестване също остава непроменена. Предплатената карта се купува от машини за продажба на билети на спирка и се презарежда в машини на спирка и в транспортно средство. Цената е 10,00 лева при което се получават 11 часа времепътуване. При потреблението на тази карта е належащо да се маркира на валидатора в автобуса/тролейбуса съответната цена от 1,00 лева, 1,50 лева и 4,00 лева според от времепътуването, което е определено.

Цената на свободните абонаментни карти също не е изменена. Абонаментните карти се закупуват от пунктовете на „Градски превоз “ ЕАД.

Препоръчваме на жителите и гостите на гр. Варна ползващи публичен превоз да си купуват абонаментни и предплатени карти, както и да употребяват мобилното приложение. Купуването на книжен билет от машините за продажба на билети се предлага да се употребява единствено при липса на закупена карта и при инцидентни пътувания, показват от общинското дружество.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР