На сцената на зала “Сливен, на10 май,от 18:30 часа, ще

...
На сцената на зала “Сливен, на10 май,от 18:30 часа, ще
Коментари Харесай

Сливенските симфоници представят още едно музикално бижу

На сцената на зала “Сливен ”, на10 май,от 18:30 часа, ще оживеят богатите хармонии и прочувствените мелодии на две изключителни музикални творби.

Мащабният концерт за виолончело от Антонин Дворжак и Симфония № 8 “Недовършена ” от Франц Шубертще прозвучат в границите на 91-ия креативен сезон на Симфоничен оркестър Сливени на Майски дни на културата “Сливенски огньове ” 2024.

Солист на вечерта ще бъдеАлександър Сомов, български виолончелист покорил международните подиуми от Лондон, където още през 1998 става първият източноевропейски притежател на Златния орден - най-високата премия на „ Гилдхол скуул ”.
Александър Сомов е канен непрекъснато като посетител лидер на виолончелите в Лондонската филхармония, а сега е соло челист на Страсбургската филхармония и професор в Академията на Страсбург. Редовно организира майсторски класове в София, Страсбург, Рингамала (Швеция) и Флен (Франция).

Под диригентската палка на младия и талантливСимон Павлов, оркестърът ще обезпечи обилен декор от оркестров нюанс.

Програмата ще бъде допълнена от Осмата симфония на Шуберт, която справедливо е измежду най-обичаните творби в сантименталния симфоничен репертоар, ценена поради своето мелодично благосъстояние и прочувствена дълбочина.

По време на събитието, посетителите ще имат опцията да се включат в благотворителната акция на Български Червен Кръст, за подкрепяне на зрелостници сираци и полусираци в Област Сливен.

За феновете на високото изкуство в Сливен и района, този концерт ще предложи несъмнено вълнуващо прекарване, и още една запаметяваща се вечер на музикално величие със сливенските симфоници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР