На сцената на Музикално – Драматичен театър Константин Кисимов“ във

...
На сцената на Музикално – Драматичен театър Константин Кисимов“ във
Коментари Харесай

Банкери поставят разкази на Хайтов в помощ на болни деца

На сцената на Музикално – Драматичен спектакъл „ Константин Кисимов “ във Велико Търново на 18 октомври ще бъде показана третата режисура на пътуващ спектакъл „ ПРОтегни ръка “ – „ Шумки от религия по диви пътеки “, напълно с благотворителна задача. Началото на самодейността бе сложено през 2012 година с първата пиеса „ Малкият принц “ и последвалата „ Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките “.

Те бяха изиграни на сцена над 100 пъти в 42 града на страната, представяйки актуален прочит на обичани детски приказки и откриха своите фенове измежду дребни и огромни. Събраните от първите две постановки над 300 000 лв. бяха предоставени безплатно за лекуването на заболели деца. Чрез тях се осигуриха лечения, помощни уреди и интервенции, които усъвършенстваха тяхното положение.

Постановката „ Шумки от религия по диви пътеки “ преплита ловко в себе си акомодация на три от безконечните разкази на Николай Хайтов – „ Римска делва “, „ Пътеки “ и „ Изпит “. Сценарият за постановката е написан особено за трупата от Оля Стоянова, която от години поддържа идеята на „ ПРОтегни ръка “. Режисьор на постановката е артистът от Народния спектакъл Христо Чешмеджиев, който също отдаде труда и времето си в поддръжка на благотворителната идея. В героите от разказите на Хайтов се превъплътяват чиновници на ПроКредит, които ни връщат в близост обратно във времето, вярващи безусловно в правдата, носещи в сърцата си обич и мощ за живот. Убедени и отдадени до прекаленост на задачата да оказват помощ за лекуването на деца с тежки болести, те ще пътуват из цялата страна като възнамеряват да показват постановката в над 50 български града.

Пред претъпкана зала в Сатиричния спектакъл в София на 7 юни се състоя формалната премиера на театралната режисура. Трупата към този момент стартира своето благотворително турне из страната и към този момент гостува в Сливен, Хасково, Добрич, Пловдив, Асеновград, Русе и Бургас. Събраните над 20 000 лв. дарения бяха предоставени за лекуването на деца с разнообразни увреждания от фамилии с ниски приходи.

За представлението в гр. Велико Търново предложения могат да се получат от офиса на ПроКредит Банк в града – ул. Рафаел Михайлов № 2, на място преди постановката или да се запазят на тел. *7000 (на цената на един градски разговор). Повече информация за идните представления може да видите на уеб страницата на „ Шумки от религия по диви пътеки “.

„ ПРОтегни ръка “ е съдружие с нестопанска цел, което чиновниците на ПроКредит Банк (България) ЕАД основават през 2004 година и не престават да развиват и през днешния ден. Неговата задача е да дава безплатно средства за лекуването на заболели деца, живеещи в неравностойно състояние. До момента сдружението е помогнало на над 1 700 деца със средства над 1 400 000 лв., заплащайки скъпоструващи лечения, помощни уреди и интервенции.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР