На страницата си във Фейсбук посолството на Руската федерация в

...
На страницата си във Фейсбук посолството на Руската федерация в
Коментари Харесай

Руското посолство в София: Не ни звънете, не ваксинираме със Спутник V

На страницата си във Facebook посолството на Руската федерация в София излезе със известие, че не разполага с имунизацията " Спутник V " и в постройката на дипломатическата задача не се имунизират нито съветски, нито български жители. Те вършат това конкретизиране в отговор на " многочислени въпроси ".

В известието се показва, че на 20 януари т.г. Русия е подала поръчка за регистрация на имунизацията «Спутник V» от Европейската организация по медикаментите.

" За да бъде импортирана имунизацията в страната, тя би трябвало да бъде утвърдена на равнище Европейски Съюз или на равнище на лекарствен регулатор на Република България ", разясняват от съветското посолство.



Междувременно нараства броя на страните, които към този момент утвърдиха съветската ваксина. Спутник V е записана за потребление в Беларус, Сърбия, Унгария, Аржентина, Боливия, Алжир, Венецуела, Парагвай, Туркменистан, палестинските територии, Иран, Мексико.

А Руският държавен фонд за вложения (РДФИ) е подписал досега покупко-продажби за произвеждане на Спутник V с производители от Южна Корея, Китай, Индия, Бразилия, Беларус и Казахстан. Носкоро стана ясно, че и в Турция се приготвя производството й.

" Няма да се поколебаем да купим, която и да е ваксина, която е ефикасна и безвредна и която е приета от регулацията в Европа, несъмнено включително и съветска и китайска ", съобщи преди два дни проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб за битка против ковид, във връзка със известието от " АстраЗенека " за закъснение на доставките на ваксини за Европа.

Европейската организация по медикаментите през днешния ден удостовери, че Русия е подала документи за оценка на имунизацията " Спутник-V ". Това е една от най-малко 15 ваксини против КОВИД-19, които оценяваме, съобщи пред Европейския парламент изпълнителният дикертор на организацията Емер Кук.

Тя добави, че се резервира упованието имунизацията на " АстраЗенека " да получи утвърждение до края на месеца. Напреднала е оценката и на имунизацията на " Янсен и Янсен ", само че към този момент няма период за крайното мнение, разясни Кук.

По нейните думи Европейски Съюз разполага с две утвърдени вакнини RNA ( " Пфайзер " и " Модерна " ), а идващите покрай утвърждение ще бъдат векторни (бел. ред. такива са на АстраЗеника и Спутник V).

Необходимо е да имаме освен ваксини, само че и лекуване, уточни Кук. По нейните думи към момента няма задоволително поручвания дали утвърдените в Европейски Съюз ваксини работят против разновидностите на вируса на заболяването

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР