На страницата на Министерството на външните работи вече е достъпна

...
На страницата на Министерството на външните работи вече е достъпна
Коментари Харесай

Платформа на МВнР информира за санкциите на ООН, свързани с тероризма

На страницата на Министерството на външните работи към този момент е налична комуникационно-информационна платформа за своевременна и самодейна осведоменост за всички промени на целеви финансови наказания, наложени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свързани с битката с финансирането на тероризма и на разпространяването на оръжия за всеобщо заличаване.

Платформата ще даде опция на българските способени органи и задължени лица, както и други заинтригувани физически и юридически лица да получават навреме настоящи вести за промени в санкционните ограничения на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации посредством абонамент или регистрация в уеб страницата на Министерство на външните работи посредством RSS формат или посредством приемане на електронни известия на посочен от потребителя електронен адрес (е-mail). Ползвателите на платформата получават неотложно известията на съответните комитети на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и пряк достъп до новините, оповестени на електронната страница на Организация на обединените нации.

Проактивното информиране на институциите и задължените по Закона за ограниченията за финансиране на тероризма лица по отношение на настъпили промени в ограничаващите ограничения, признати от Комитета на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, ще разреши по-стриктното използване на ограничаващите ограничения в народен проект и ще обезпечи отстраняването на пропуски в границите на целевите наказания. Това ще увеличи доверието на интернационалните финансови институции и другите интернационалните сътрудници на България в нейната дарба да лимитира и обезврежда финансови потоци, ориентирани към финансиране на тероризма и разпространението на оръжия за всеобщо заличаване.

Министерството на външните работи извършва своите задължения в битката против финансиране на тероризма и разпространението на оръжия за всеобщо заличаване. Разработването на актуалната платформа е част от поредните старания на Министерство на външните работи да обезпечи вярното и навременно използване на санкционните режими и да спомогне институциите и задължените лица в ефикасното осъществяване на тези режими.

Комуникационно-информационната платформа на Министерство на външните работи може да бъде открита на адрес:.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР