На стилна церемония Българска Федерация по Крикет отпразнува 15 години

...
На стилна церемония Българска Федерация по Крикет отпразнува 15 години
Коментари Харесай

15 години Крикет федерация у нас. Областният управител на София уважи празника

На стилна гала Българска Федерация по Крикет отпразнува 15 години от учредяването си. Отбелязването на празника беше в Елин Пелин. Изборът за хазаин на проявата не е инцидентен, тъй като в този град и в прилежащата община Горна Малина през последните години се извърши голяма организационна и спортно-състезателна активност по крикет. Местните крикет клубове „ Юлис “ – Ел. Пелин и „ Лидер “ – Г. Малина са най- бързо разрастващите се клубове в структурата на БФ Крикет. В систематични занимания са обхванати над 450 деца в две възрастови групи – под 15 и под 12 години. Отборите на двата клуба до 15 години са постоянно в първата тройка в класирането на Държавните шампионати и шампионати.
Във връзка с честването беше проведен шампионат по крикет в зала „ инж. Янко Янков “, взаимно с Община Елин Пелин. В шампионата взеха присъединяване 10 тима във възрастови групи деца под 15 и под 12 години. След доста оспорвани и прочувствени игри се получи следното класиране:
Деца до 12 години:

1. КК „ Лидер “
2. КК „ ЮЛИС “
3. 07 ОУ - София
4. КК „ Лидер “ – втори тим
5. КК „ ЮЛИС “– втори тим

Деца до 15 години:

1. КК „ ЮЛИС “
2. КК „ Лидер “
3. НКА - София
4. КК „ Правец “
5. КК „ Лидер “ – втори тим

Отборите спечелили бяха наградени от г- н Илиан Тодоров – Областен шеф на София- област. В приветствието си господин Тодоров изрече своето удивление от постигнатото от децата и техните треньори, нарасналото качество на игрите и духа на другарство и наслада за всички,които упражняват и играят крикет. Пожела на всички нови триумфи и прелестно изкарване на идващите светли коледни празници.

На формалния коктейл,който беше проведен в Ритуалната зала на Община Елин Пелин, проф. Николай Колев ( Президент на БФКрикет) направи къса презентация на миналия интервал.
От незнаен спорт в България, практикуващ се епизодично от чиновници на посолството на Англия и от индийски студенти и пакистанци, които играеха в паркове и градинки, крикета откри своето почтено място в спортната система на страната ни. Изградени са 16 клуба, два терена за крикет, страната е призната за член на ИСС през 2018 година и от идната ще взе участие в надпревари от формалния състезателен календар на Европа. Сформирани са национални тимове за юноши под 17 години и дами, като последните са Балкански първенци през 2015 година. Националният тим към този момент е напълно от млади наши състезатели, които се показват доста сполучливо в редица интернационалните шампионати.През идната година следва присъединяване в квалификации за Световната купа по крикет Т20, която ще се организира в 2020 година.
В церемонията Председателя на Биосферен резерват Крикет награди Областния шеф Илиан Тодоров, за достиженията на София- Област,където крикетът в България има най-бързо развиване през последните пет години. Специални плакети получиха и кметовете на Общини Елин Пелин, Горна Малина и Правец за помощта и позитивното отношение към младежите практикуващи крикет.
Награди получиха и доста деятели, състезатели и президенти на клубове,работили за развиването на спорта през миналите 15 години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР