На старта на лятната подготовка в Хебър разговаряме със старши

...
На старта на лятната подготовка в Хебър разговаряме със старши
Коментари Харесай

Николай Митов: С Хебър всеки ще се съобразява

На старта на лятната подготовка в Хебър беседваме със старши треньора на тима Николай Митов. Ето какво показа той:

Ники, можем ли да кажем твърдо, че селекцията в Хебър е към този момент завършила?

Това са момчетата, които желаех на 95%. Имах предпочитание да взема още един футболист от Първа лига, само че не стана, тъй като отива в чужбина. Останалите, набелязани от мен, обаче са тук. С това считам селекцията за завършена.

Има ли промени в щаба ти спрямо последния мач, който беше единствено преди 10 дни?

Антон Кирилов е нов човек в щаба. Той ще ми оказва помощ в анализите и в разузнаването на другите тимове. Работил съм с него в Септември, знам му качествата и по тази причина го привлякохме. Всички останали сътрудници са старите, с които завършихме предишния шампионат в Трета лига.

Ясна ли е към този момент цялата стратегия за лятната подготовка?

Напълно. Тук ще работим до събота. В понеделник отпътуваме за лагер във Велинград. Там сме до 28-ми, следват два дни отмора и след това отиваме на втори лагер в Банско, който ще продължи до 12 юли. Там ще изиграем и главния пакет от летните контроли. Последната една седмица ще използваме за заключителни занимания на нашата база. Имаме отлични подготвителни терени и ремонта на стадион „ Георги Бенковски” няма да ни пречи на работата.

Първият формален мач на тима е след по-малко от 40 дни. Ще ти стигне ли времето за подготовка?

Реално имаме към пет седмици за подготовка и значимото в този момент е да изградим един тим с новите момчета и тези, които останаха от предходния. Това е първата ни цел. Живот и здраве, до Нова година ще караме мач за мач и тогава ще си преценим възможностите за нещо по-голямо. Фикс хрумвания нямаме. Моята персонална упоритост е да изградим тим, с който всеки да се преценява и да бъдем в челните места. На първо време това не е малко.

Как преценяваш качеството на противниците във Втора лига и равнището на футбола?

Тази година ще има много положителни тимове и ни чака един завладяващ шампионат. Не ме интересуват обаче другите тимове какво вършат. Аз съм удовлетворен за това, че управлението ми обезпечи всички тези нови футболисти. Договорите с тях са подписани и всичко стартира на равнище още от първия ден. Това за един треньор е най-важното.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР