На старта Карлос Сайнц потегли отлично и задържа първото място,

...
На старта Карлос Сайнц потегли отлично и задържа първото място,
Коментари Харесай

Ударен старт в Белгия: Кола на сигуронстта, а Хамилтън отпадна

На старта Карлос Сайнц потегли чудесно и задържа първото място, до момента в който Серхио Перес потегли доста неприятно и загуби позиции от Фернандо Алонсо, Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. Още в първата обиколка Хамилтън опита да нападна Алонсо в петия завой, само че се стигна до контакт сред двамата, след които британецът трябваше да спре до пистата. Перес пък някакси съумя да си върне второто място, само че изоставаше от над две секунди от Сайнц.

Едва във втората обиколка се наложи да излезе кола на сигурността. Тя се поуви поради спрялата кола на Хамилтън в трети бранш, а и поради Влатери Ботас, който също спря край трасето, откакто се опита да избегне удар със завъртелия се Никола Латифи на седмия завой, след което финландецът затъна в чакъла. Латифи обаче съумя да продължи в надпреварата, защото спря в тревата и съумя да се върне на пистата.

Световният първенец Макс Ферстапенпък към този момент 8-и след единствено два тура, а Льоклер, който започва 14-ти, бе десети. Монегаскът влезе в бокса и постави гуми медиум, след което се върна на 17-то място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР