На станалия вече традиционен НОВОГОДИШЕН ОПЕРЕТЕН БАЛ в зала 1

...
На станалия вече традиционен НОВОГОДИШЕН ОПЕРЕТЕН БАЛ в зала 1
Коментари Харесай

Броени дни до новогодишния оперетен бал на Националния музикален театър

На станалия към този момент обичаен НОВОГОДИШЕН ОПЕРЕТЕН БАЛ в зала 1 на НДК ще прозвучат най-популярните и обичани арии, дуети и ансамбли от Щраус, Лехар, Калман, Офенбах и Целер, изпълнени от солистите, хора, балета и оркестъра на Националния музикален спектакъл. И като на всеки бал, не може да мине без виенски валс, полка, само че и без темпераментните кан кан и чардаш, както и празничния „ Радецки марш”.
Солистите, хорът, балетът и оркестърът на Националния музикален спектакъл ще изпълнят фрагменти от „ Прилепът”, „ Виенска кръв” и „ Една нощ във Венеция” на Щраус; „ Царицата на чардаша”, „ Графиня Марица”, „ Принцесата на цирка”,„ Старият Рац” на Калман; „ Веселата вдовица”, „ Джудита” и „ Страната на усмивките” на Лехар и други.

И тази година взе участие детска балетна школа с малчугани от 5 до 15 години, които ще изпълнят „ Валс на цветята”от „ Лешникотрошачката” на Чайковски.
„ Лекият род, както назовават оперетата, се основава мъчно и желае доста сериозна работа. Затова човек не трябва да гледа на него с пренебрежение” – уверен е проф. Светозар Донев, режисьор на НОВОГОДИШНИЯ ОПЕРЕТЕН БАЛ в зала 1 на НДК.
Неслучайно Новогодишният оперетен бал на Националния музикален спектакъл всяка година е в зала 1 на НДК. Целта е да притеглим нова и млада аудитория, която да усети неповторимата тържественост и жизненост на постоянно оптимистичния род на оперетата.
Заповядайте на обичайния НОВОГОДИШЕН ОПЕРЕТЕН БАЛ на Националния музикален спектакъл в зала 1 на НДК на 28 декември от 19 часа. Броени дни преди настъпване на Новата 2019 –та година, елате да се заредим с празнично въодушевление!
Билетите са в продажба на касите на Националния замък на културата, както и на www.tickets.ndk.bg и в www.eventim.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР