На срещата във Виена в сряда OPEC+ пренебрегна молбите на

...
На срещата във Виена в сряда OPEC+ пренебрегна молбите на
Коментари Харесай

Решение на ОПЕК+ поставя Европа пред ново изпитание

На срещата във Виена в сряда OPEC+ подцени молбите на Белия дом да резервира равнището на произвеждане на нефт. Нейните членове се договориха за огромно редуциране на размерите на петрола - с 2 милиона барела дневно от ноември, оповестиха международни медии. 

В изказването си Организацията сподели, че решението се основава на " несигурността, която заобикаля световните стопански вероятности и вероятностите на петролния пазар ".

Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Абдулазиз бин Салман съобщи, че организацията има за цел непоклатимост. 

Москва реагира стремително, обявявайки, че  решението на OPEC+ да понижи добива с 2 млн. барела на ден има за цел стабилизиране на пазара. В изказване на представителят на Кремъл Дмитрий Песков не инцидентно се акцентира, че като се е съгласила да понижи добива, OPEC+ е удостоверила отговорността си към стабилността на пазара, съобщи Агенция Франс Прес.
Очевидно решението на ОРЕС+ обслужва ползите на Русия, тъй като редица специалисти предвиждат, че това ще доведо до повишаване на цените на петрола, пострадала от което ще бъде още веднъж Европа.

Повишаването на цената на суровия нефт може да помогне на Москва, която е изправена пред възбрана на Европейския съюз (ЕС) за по-голямата част от нейния експорт на недопечен нефт, която би трябвало да влезе в действие през декември и опит на Г-7 да ограничи цените на съветския нефт.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР