На срещата в Народното събрание на 14 март 2024 г.,

...
На срещата в Народното събрание на 14 март 2024 г.,
Коментари Харесай

МВФ: Въведете по-големи данъци за високите заплати. Борисов: Честити ви нови данъци, българи!

На срещата в Народното събрание на 14 март 2024 година, ръководителят на постоянната задача на МВФ за България Жан-Франсоа Дофен, уточни че би трябвало да се отстрани 10-процентният плосък налог върху приходите и да се вкара прогресивно облагане, да се възвърне единната ставка на Данък добавена стойност от 20%, която да важи за всички, както и да отпадне таванът за обезпечаване и всички да заплащат осигуровки върху действителните си приходи, гласи публично известие от КТ „ Подкрепа “.

За тези промени синдикалната организация неведнъж е упорствала и поддържала като позиции пред изпълнителната и законодателната власт.

В подтекста на оповестената политика за битка против бедността, за реализиране на съответни минималнa работнa заплата и почтено възнаграждение на труда, както и превъзмогване на огромните диспропорции във възнагражденията, надлежно в действителния наличен приход на семействата, битката против общественото изключване, поощряване на раждаемостта и справяне с демографската рецесия КТ „ Подкрепа “ напълно поддържа направените рекомендации, оповестиха от синдикалната организация.

 

Днес в Пловдив Борисов разкритикува политиката на раздаването на пари на каобинета " Денков " и предизвести, че се готви отпадането на плоския налог и въвеждането на прогресивно подоходно облагане.

 

„ Безплатен обяд няма! Сега всички ще вадим от джобовете си, с цел да платим безумната политика на разпределяне на пари - всеобщо, с цел да си готин, да си добър, да си френдли. Всеки най-после си заплаща сметката! Накрая ще пристигна Господ, а колкото за финансова дисциплинираност, той се назовава Международният валутен фонд. Напомням, че преди 3 години с помощта на нашата консервативна финансова политика България беше призната в Европейския банков съюз и чакалнята на Еврозоната и щяхме да сме към този момент там с Хърватия. Тогава започнаха митингите. Ама ние бяхме там! Какво ни споделя през вчерашния ден МВФ? Това са рекомендации, само че който не ги извърши, те стават наложителни. България би трябвало да промени данъчната си система, с цел да обезпечи повече приходи в бюджета. Необходимо е да се възвърне 20-процентната ставка на Данък добавена стойност за всички браншове, да се отстрани плоският налог от 10% за приходите на физическите лица и да се вкара прогресивна канара на облагане. Честити ви нови налози, българи! “, сподели Борисов.

Тежко на идващия финансов министър и на идващия министър председател, уточни още водачът на ГЕРБ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР