На срещата в Брюксел между британската министър-председателка Тереза Мей и

...
На срещата в Брюксел между британската министър-председателка Тереза Мей и
Коментари Харесай

Мей и Юнкер постигнали много добър напредък по плана за бъдещите отношения след Брекзит

На срещата в Брюксел сред английската министър-председателка Тереза Мей и ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер е реализиран прогрес в очертаването на бъдещите връзки сред съюза и Лондон след Брекзит, само че към момента няма дефинитивна договорка. Това съобщи представител на Европейски Съюз, съобщи Ройтерс. Постигнат е " доста добър прогрес ". Работата продължава, сподели представителят след края на срещата Юнкер - Мей и отхвърли да заяви детайлности.

Министър-председателката Тереза Мей се срещна с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с цел да разиска бъдещите връзки сред Англия и Европейски Съюз. Целта на срещата бе да бъдат контрактувани най-общите рамки за бъдещите връзки преди срещата на върха на евролидерите в неделя и да бъдат поети задължения, които да потушат протеста на някои английски депутати консерватори, оповестили се срещу проектоспоразумението за Брекзит.

 Мей Юнкер БГНЕС

Сред неуредените проблеми е опасността на Испания да блокира така наречен политическа декларация поради нерешения още въпрос с Гибралтар, както и запасите на други страни по въпроса с риболова и бъдещите търговски връзки.

Обсъжданият през днешния ден документ е от към 20 страници по информация на европейски източник. Той ще бъде без юридическа стойност, само че ще е от огромно политическо значение. Идеята е да сътвори рамка за комерсиалните договаряния, които публично могат да стартират чак след излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз, на 30 март 2019 г.-->
 Мей Юнкер БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР