На срещата с Ердоган трябва да се постави Тракийският въпрос,

...
На срещата с Ердоган трябва да се постави Тракийският въпрос,
Коментари Харесай

Антон Кутев: България има най-беззъбата дипломация

" На срещата с Ердоган би трябвало да се сложи Тракийският въпрос, както и българо-турските връзки. Дали Борисов би трябвало да ги сложи, с една или друга суровост и заостреност, е различен въпрос - въпрос на дипломация. Не имам вяра Боросов да схваща изобщо от дипломация. " Това съобщи пред bTV зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Антон Кутев.

Припомняме, във връзка със срещата във Варна социалистът Красимир Янков също съобщи , че чака министър председателят Бойко Борисов да сложи тематиката за тракийските бежанци . Преди Пленума на Българска социалистическа партия през вчерашния ден Янков дефинира въпроса за тракийските бежанци като забравена тематика за държавното управление " Борисов 3 ". " Мисля, че е значимо да прояви това геройство в наличието на европейските водачи ", безапелационен бе Янков.

По-рано през днешния ден тематиката разяснява външният министър на страната Екатерина Захариева. По думите ѝ срещата във Варна не е двустранна, а сред Европейския съюз и Турция. Това е повода, заради която въпросът за тракийските бежанци няма да бъде издигнат .
" Ако беше толкоз елементарно, надали не в този момент на една среща ще решим въпроса, Българска социалистическа партия от 1992 година са били много време в ръководството, имали са и президент, за какво не съумяха да го решат ", отсече Захариева и добави, че въпросът за компенсацията на тракийските бежанци е дълготраен и постоянно се повдига, когато ръководещите беседват с нашите турски съседи.

 Захариева пита за какво Българска социалистическа партия не са решили въпроса с тракийските бежанци
Захариева пита за какво Българска социалистическа партия не са решили въпроса с тракийските бежанци

Срещата във Варна не е двустранна, с цел да се разисква тази тематика

Социалистът Антон Кутев разяснява и външната политика на страната ни като цяло. Той уточни, че когато президентът Румен Радев е бил определен от българите, самият Кутев се е съмнявал, че президентът като водач и боен военачалник ще има някакви дипломатически връзки. По думите му обаче все още Румен Радев е единствената вяра на България във връзка с външната политика. " Той само има съответни послания ", акцентира националният представител.

Според Кутев в последно време от ден на ден мощни външни политици се държат с България като второстепенна страна. " Не знам дали повода е външният ни министър или министър-председателят, само че си разрешават да ни подценяват. Ние сме страна от най-мощния стопански съюз в света - Европейският , ние сме страна от най-големия боен съюз - НАТО, и все пак се оказа, че сме безгласни и безпомощни на европейската сцена . Проблемът е какви хора сме си избрали да ръководят ", безапелационен бе аленият народен представител.

 Плакати и митинги във Варна срещу визитата на Ердоган
Плакати и митинги във Варна срещу визитата на Ердоган

Няколко митинга посрещат Ердоган у нас

Кутев още веднъж се спря на дипломацията на Борисов. По думите му, познавайки мощните дипломатически умения на Борисов, проблемите ни няма да бъдат сложени на срещата с Ердоган, тъй като интензивността не постоянно означавала резултат.

Кутев изясни и че след три месеца изтича европредседателството и това ще бъде най-тежкият интервал на Борисов, тъй като ще би трябвало да дава отговор на въпроси. " Освен ремонтът на НДК и плочките, друго няма да остане от председателството. Нищо не направи за Шенген, за трудовия пазар на българите, атомната ни енергетика. Ако този човек не може да сложи и реши тези въпроси, за какво е министър председател? " , попита Кутев. Социалистът беше безапелационен и че с всички благоприятни условия на председателството, България има най-беззъбата дипломация , която той е виждал.

 Каракачанов разчита на качествения посланик Борисов за срещата с Турция
Каракачанов разчита на качествения посланик Борисов за срещата с Турция

Срещата ЕС-Турция била хубава самодейност

" Външният министър би трябвало да отговори за какво сякаш изпълняваме изискванията за Шенген, а те ни слагат още. Най-вероятно поради престъпността, корупцията и тъй като не можем да подсигуряваме границите. Тя би трябвало да пита министър-председателя-кога ще реши проблемите ", натърти още веднъж Кутев.

 Българска социалистическа партия чакат предварителни избори Обновена
Българска социалистическа партия чакат предварителни избори

Красимир Янков предлага дотацията на Българска социалистическа партия да отиде при хората
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР