На срещата на върха между Косово и Сърбия на 29

...
На срещата на върха между Косово и Сърбия на 29
Коментари Харесай

Германия и Франция се готвят да предложат проектодоговор за ситуацията с Косово

На срещата на върха сред Косово и Сърбия на 29 април в Берлин, Германия и Франция ще предложат проект за контракт сред двете страни, който до известна степен ще удовлетвори настояванията на Белград, само че не планува делба на Косово, написа БГНЕС.
Според неофициална информация срещата е планувана за края на месеца в немската столица, а в нея ще вземат участие канцлерът Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон. На водачите на Косово тогава ще бъде показан проект за заключителен контракт сред двете страни.
" Ако е истина това, което се приказва за този проект, то Косово ще резервира териториалната си целокупност, а Сърбия ще се употребява с прочут суверенитет над косовските сърби и надлежно върху сръбските църкви ", твърди неизвестен източник
Според него, за да не звучи прекомерно нападателно, е допустимо Косово да трансферира част от своя суверенитет на Брюксел, а по-късно той да го даде на Белград.
" Споменават се разнообразни сюжети за угаждане на настояванията и на Сърбия, и на Косово, само че нещата няма да са толкоз елементарни ", е пояснил източникът пред вестник " Експрес " допълвайки, че наличието на косовския министър председател Рамуш Харадинай на срещата в Берлин прави обстановката още по-неясна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР