На срещата на Г-7 в канадския Квебек страните взеха решение

...
На срещата на Г-7 в канадския Квебек страните взеха решение
Коментари Харесай

Г-7 създава механизъм за борба с пропагандни и хибридни атаки

На срещата на Г-7 в канадския Квебек страните взеха решение да разработят система за отбрана от агитация и операции, оповестява организация dpa.

С помощта на " механизъм за бързо реагиране " (Rapid Response Mechanism) страните от групата ще могат бързо и координирано да противодействат на изборни операции, пропагандни офанзиви и други неприемливи дейности и опити за дестабилизация от страна на страни като Русия, показва организацията.

Американските спецслужби неведнъж заявяваха, че Русия се е намесила в американските президентски избори през 2016 година
Германия също разгласи, че Кремъл е разпространявал лъжлива информация, с цел да повлияе на немското публично мнение. Един от най-шумните кавги беше " казусът Лиза ", при който се твърдеше, че малолетно момиче е отвлечено и изнасилено от мигранти.

Опити за интервенция от страна на Москва имаше и при референдума за брекзит, и акцията за президентските избори във Франция. При успеха си Еманюел Макрон даже отхвърли да допусне съветски публицисти на конференцията си поради вредителските дейности на съветската страна.

Наред с това страните от Г-7 дефинират като " извънредно проблематична " поддръжката на Кремъл за европейски партии и придвижвания, обявяващи се срещу Европейски Съюз.

С помощта на новата система страните-членки на групата ще проучват данни за осведомителни офанзиви, ще си обменят информация и ще координират ответни дейности. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР